Image 1
Image 2

AFACERI

Fondul suveran de avere Mubadala și-a transferat acțiunile OMV către ADNOC

Fondul suveran de avere Mubadala și-a transferat acțiunile OMV către ADNOC
A avut loc o schimbare a acționarilor la compania de petrol și gaze parțial de stat OMV. Acționarul principal de lungă durată din Abu Dhabi, fondul suveran de avere Mubadala, și-a vândut pachetul de acțiuni din emirat Companiei Naționale de Petrol Abu Dhabi (ADNOC), după cum a anunțat OMV joi seară.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

ADNOC deține acum 24,9% din acțiunile OMV, ÖBAG (Österreichische Beteiligungs AG) continuă să dețină 31,5%. Transferul acțiunilor a avut loc pe 28 februarie.

 

 

Aceasta înseamnă că ADNOC, unul dintre cei mai mari producători de petrol din lume, este acum al doilea cel mai mare acționar după ÖBAG. Tranzacția fusese deja anunțată la sfârșitul anului 2022. Detaliile financiare nu au fost dezvăluite.

 

 

„Prin investiția sa strategică în OMV, ADNOC și-a mărit acțiunile la Borealis AG și Borouge plc, consolidându-și astfel prezența în sectorul chimic, permițând sinergii și deschizând oportunități semnificative de creștere în întregul portofoliu de produse chimice, în special la Borouge”, a spus a spus un comunicat de presă al companiei petroliere emirate.

 

 

În ceea ce privește fuziunea divizională planificată a OMV și ADNOC, s-a spus: Compania petrolieră de stat ADNOC și OMV continuă să negocieze „în mod deschis” cu privire la posibila înființare a unui holding petrochimic comun prin fuziunea planificată a participațiilor lor respective în Borouge și Borealis.

 

 

Cel mai mare grup industrial din Austria a raportat despre planuri în vara anului precedent. OMV negociază cu ADNOC o posibilă fuziune a filialelor lor petrochimice Borealis și Borouge ca parteneri egali. Scopul este de a crea o companie globală de poliolefine cu o prezență semnificativă pe piețele cheie. Acordul ar putea crea un gigant chimic cu vânzări anuale de peste 20 de miliarde de dolari (18 miliarde de euro).

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with