Image 1
Image 2

EFECTELE NEȘTIUTE ALE E-URILOR ÎN COMPOZIȚIE

Sucurile ambalate cu pai dezvăluie un pericol ascuns

Sucurile ambalate cu pai dezvăluie un pericol ascuns
Concluzia este că, deși se dorește ca sucurile să fie sănătoase și naturale, realitatea este că acestea conțin multe substanțe chimice, iar calificativul de "natural" este adesea incorect.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

Pericolul ascuns în sucurile ambalate cu pai din comerț. De ce trebuie să fii atent la E-urile din compoziție. Studiu revelator al InfoCons dezvăluie că milioane de români consumă fără să știe ce aditivi alimentari conțin băuturile pe care le beau.

 

 

Cercetarea privind calitatea produselor a investigat un eșantion de 66 de sucuri comercializate pe piața românească. Un studiu recent efectuat de InfoCons a scos la iveală pericolul din sucurile ambalate cu pai din comerț. Acesta a atras atenția asupra compoziției acestor băuturi, subliniind importanța conținutului de E-uri și efectele acestora asupra sănătății consumatorilor, în contextul în care băuturile ar trebui să fie, teoretic, pe bază de ingrediente naturale.

 

 

Gama largă de produse, teoretic, ar trebui să conțină sucuri naturale, însă analiza realizată de InfoCons a relevat că situația este cu totul diferită în realitate. Studiul avertizează asupra pericolului din sucurile ambalate cu pai din comerț, așa cum anterior a semnalat și în cazul băuturilor energizante din comerț.

 

 

Rezultatele cercetării, realizate pe un eșantion de 66 de sucuri regăsite pe piața românească, preluate de la diverse companii distribuitoare, au evidențiat că aceste sucuri conțin, în medie, 59% apă și 41% suc de fructe, așa cum este menționat pe etichetele produselor.

 

 

Cu toate acestea, studiul a scos în evidență prezența alarmantă a E-urilor în compoziția sucurilor:

 

63,08% dintre produsele analizate conțin E-uri, aditivi alimentari;
Numărul de E-uri variază între 0 și 7 în cazul diferitelor produse;
78,05% dintre produse au conținut acid citric (E330);
19,51% dintre produse au conținut acid ascorbic (E300);
17,07% dintre produse au conținut beta-caroten (E160a).

 

Aceste constatări demonstrează că, deși sunt promovate ca fiind naturale, sucurile de pe piață conțin un număr semnificativ de aditivi alimentari. În ciuda așteptărilor, acest lucru arată că mulți consumatori nu sunt conștienți de compoziția exactă a produselor pe care le consumă.

 

InfoCons atrage atenția că această situație nu ar trebui să fie surprinzătoare, având în vedere că chiar și produsele alimentare considerate a fi naturale pot conține E-uri în număr mare. Concluzia este că, deși se dorește ca sucurile să fie sănătoase și naturale, realitatea este că acestea conțin multe substanțe chimice, iar calificativul de “natural” este adesea incorect.

 

CITEȘTE ȘI: 

Combinații alimentare de evitat pentru o sănătate mai bună

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with