Image 1
Image 2

REȚETE ROMÂNEȘTI

Friptură de vită umplută cu ciuperci

Friptură de vită umplută cu ciuperci
Această rețetă de mușchi de vacă umplut este perfectă pentru o masă festivă sau un prânz de duminică împreună cu familia și prietenii. Aromată și suculentă, această preparare aduce un plus de eleganță și rafinament oricărei mese.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Friptură cu ciuperci
Friptură cu ciuperci

 

Ingrediente pentru 6 porții:

900g mușchi de vacă
2-3 cepe
400g ciuperci
200g șuncă
100ml ulei
Pătrunjel verde și mărar, câteva fire
Piper
20g făină

 

 

Instrucțiuni de preparare:

Mod de pregătire: muşchiul curăţat, spălat şi bătut bine i se adaugă drept umplutură compoziţia formată din: ceapa călită în ulei, şunca, ciupercile tăiate mărunt, verdeaţa tocată, sarea şi piperul. Se rulează muşchiul, având grijă ca umplutura să fie la mijloc şi se leagă cu sfoară. Se dă la cuptor, după ce muşchiuleţul, a fost opărit cu grăsimea încinsă  şi se coace la foc domol întorcându-se din când în când. Se adaugă supă de oase sau apă după necesităţi şi se serveşte cu sosul legat la sfârşit cu făină, sos care se toarnă deasupra muşchiului după ce sfoara a fost scoasă.

 

 

Pregătirea mușchiului: Curățați, spălați și bateți bine mușchiul de vacă pentru a-l înmuia.
Prepararea umpluturii: Căliți ceapa în ulei până devine translucidă. Adăugați șunca tăiată mărunt și ciupercile, continuând să prăjiți până când ciupercile sunt moi. Incorporați verdeața tocată, sarea și piperul, amestecând bine compoziția.
Umplerea și rularea mușchiului: Plasați umplutura pe mușchiul de vacă întins, rulați-l cu grijă astfel încât umplutura să rămână în centru și legați-l cu sfoară pentru a se menține forma.
Coacerea: Înainte de a pune mușchiul la cuptor, opăriți-l rapid în grăsime încinsă pentru a sigila sucurile. Apoi, coaceți-l la foc mediu, întorcându-l ocazional. Adăugați supă de oase sau apă când este necesar, pentru a menține umiditatea.
Finalizarea și servirea: După coacere, scoateți mușchiul din cuptor și îndepărtați sfoara. Legați sosul rămas în tigaie cu făină, ajustând consistența după preferințe. Turnați sosul peste mușchiul tăiat felii și serviți.

 

 

 

Citește și:

 

Pate de peste cu ceapa verde

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Piept de curcan cu mere si cascaval

REȚETE REINTERPRETATE

Piept de curcan cu mere şi caşcaval

In ultima vreme am tot facut rulade din carne, iar una dintre preferatele noastre a fost pieptul de curcan umplut cu mere si cascaval. Combinatia dintre merele pline de vitamine, cascavalul topit, untul aromat si carnea de curcan este una grozava! Eleganta si gustoasa, este o rulada pe care o puteti aseza pe orice masa festiva sau pur si simplu sa o savurati atunci cand vreti sa va rasfatati cu ceva bun.

Specialități de pâine din întreaga lume

VARIETATEA PĂINILOR DIN LUME

Specialități de pâine din întreaga lume

Pâinea, esența bucătăriei globale, este o expresie a identității culturale, reflectând tradițiile, climatul și inovația culinară specifică fiecărui popor. Diversitatea sa, de la pâinile aerate la cele dense, coapte pe vatră sau în tăvi, este martorul unei moșteniri bogate, variind în funcție de ingredientele principale: grâu, secară, orez sau mei.