Image 1
Image 2

POLITICĂ

Ursula von der Leyen neagă că ar fi cedat presiunilor lui Viktor Orban

Miercuri, în plenul Parlamentului European reunit la Strasbourg, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a exprimat încrederea că toate cele 27 de state membre ale Uniunii Europene vor găsi o soluție....
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

… pentru a furniza fonduri Ucrainei, în ciuda opoziției actuale a Ungariei.

 

 

 

În cadrul discursului susținut în plenul Parlamentului European, Ursula Von der Leyen a subliniind încrederea sa în capacitatea Uniunii Europene de a rezolva impasul privind alocarea de fonduri către Ucraina. Asta după ce în luna precedentă, liderii europeni au aprobat începerea negocierilor de aderare cu Ucraina, dar au eșuat în alocarea unui pachet de 50 de miliarde de euro pentru sprijinirea Ucrainei din bugetul UE, din cauza opoziției Ungariei.

 

 

 

 

Ultimul Consiliu European a arătat voința politică de a sprijini Ucraina pe termen lung. Cu toate acestea, trebuie să sprijinim această decizie cu fonduri adecvate. Am propus garantarea unei finanțări stabile și substanțiale pentru Ucraina în următorii patru ani“, a declarat Ursula von der Leyen în cadrul ședinței Parlamentului European.

 

 

 

 

Președinta Comisiei Europene a subliniat importanța actualizării bugetului UE pentru a susține funcționarea statelor membre, stabilizarea economiilor și apropierea acestora de Uniunea Europeană.

 

 

 

Ea a argumentat că această revizuire bugetară nu vizează doar Ucraina, ci și aspecte precum competitivitatea, migrația, sprijinirea Balcanilor de Vest și solidaritatea în fața dezastrelor naturale.

Prioritățile pe care le avem sunt comune și sunt încrezătoare că putem găsi o soluție în cadrul celor 27 de state membre“, a adăugat Ursula von der Leyen.

 

 

 

 

În discursul său, președinta Comisiei Europene a respins acuzațiile că ar fi cedat presiunilor premierului ungar Viktor Orban, dezvăluind că Ungaria a adoptat reforme în domeniul justiției conform recomandărilor Uniunii Europene, ceea ce a permis deblocarea parțială a unor fonduri.

 

 

 

Cu toate acestea, a menționat că există încă preocupări cu privire la drepturile LGBTIQ, libertatea academică și drepturile azilanților în Ungaria, iar anumite fonduri vor rămâne blocate până la îndeplinirea tuturor condițiilor necesare.

 

 

 

 

În cadrul dezbaterilor, mai mulți eurodeputați au criticat președinta Comisiei Europene pentru gestionarea situației și au solicitat măsuri ferme împotriva Ungariei, inclusiv blocarea posibilității acesteia de a exercita mandatul de președinție a Consiliului UE în viitor.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:Cum trebuie să înțelegem politica lui Viktor Orban?

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns