Image 1
Image 2

ISTORIA MUZICII

Hello Again: Un Clasic Etern în Muzica lui Neil Diamond

Pe 31 ianuarie 1981. un eveniment remarcabil în lumea muzicii a avut loc: intrarea în Billboard Hot 100 a piesei "Hello Again" de Neil Diamond. Această melodie, scrisă de Neil Diamond împreună cu Alan Lindgren, a reușit să cucerească inimile ascultătorilor și să își mențină un loc special în istoria muzicală.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

“Hello Again” este o baladă emoționantă ce a fost prezentată prima dată în filmul din 1980, “Cântăreața de Jazz”. Interpretată de Diamond însuși, melodia a fost inclusă pe albumul coloana sonoră a filmului, contribuind la succesul său. Cântecul a primit aprecieri pe scară largă din partea criticilor și a devenit un succes comercial, ajungând până pe locul 6 în Billboard Hot 100 și pe locul 3 în topul Adult Contemporary. De asemenea, a fost clasificat pe locul 70 pe lista Billboard a celor mai bune single-uri pop din 1981. În Marea Britanie, “Hello Again” a atins poziția 51.

 

 

 

 

 

Criticii muzicali au lăudat în mod constant “Hello Again” pentru impactul său emoțional profund. Laura Jackson, biograful lui Neil Diamond, a descris-o ca fiind o „baladă lentă și delicată”. Johnny Loftus, critic la Allmusic, a etichetat-o drept „balada de sfârșit de carieră” a lui Diamond. T. Mike Childs, un alt autor respectat, a apreciat cântecul drept „superb”. Joe Peacock, un cunoscut revizor de film, a remarcat impactul emoțional al cântecului, numindu-l „care afectează puternic emoțiile”.

 

 

Vicki Pipkin, criticul revistei Billboard, a lăudat interpretarea cântecului de către Diamond din film, numind-o „mișcătoare”. Carl Apone, editor muzical la Pittsburgh Press, a susținut că Neil Diamond a fost în cea mai bună formă în “The Jazz Singer” cu piesele „Hello Again” și „Love on the Rocks”.

 

 

Astfel, “Hello Again” rămâne o piesă emblematică în cariera lui Neil Diamond, demonstrând puterea muzicii de a emoționa și de a rămâne relevantă în inimile ascultătorilor, chiar și după decenii de la lansarea sa.

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with