Image 1
Image 2

INFRACȚIUNE ÎN SĂLAJ

Hoț de buzunare la doar 17 ani

Dintr-un anunț al Poliției Române aflăm că în perioada 21 – 22 noiembrie 2023, la nivel național, polițiștii Direcției de Poliție Transporturi au acţionat pentru prevenirea și combaterea furturilor din buzunare,...
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

…din bagaje și de bagaje de la călători, precum și pentru asigurarea unui climat de siguranţă publică în domeniul transporturilor feroviare de călători.

 

În cadrul acțiunii, au fost efectuate verificări în 490 de stații de cale ferată și 500 de trenuri de călători, fiind legitimate 2.505 persoane.

 

Polițiștii au aplicat 284 de sancțiuni contravenționale, dintre care 137 la Legea nr. 61/1991, pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, una la Legea nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor, 62 la H.G. nr. 203/1994, pentru stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele privind transporturile pe căile ferate române și 84 la alte acte normative, valoarea totală a contravențiilor aplicate fiind de 70.510 lei.

 

Exemple:

 

1. În urma cercetărilor efectuate de polițiștii Serviciului Județean de Poliție Transporturi Mehedinți, au fost identificate două persoane, din municipiul Băilești, cercetate pentru infracțiunii de furt calificat, care a avut loc, la data de 20 noiembrie 2023, față de o femeie, din municipiul Drobeta Turnul Severin, din județul Mehedinți, căreia i-ar fi sustras, după urcarea în tren, portofelul în care ar fi avut mai multe documente și 1.100 de lei.

Prejudiciul cauzat a fost recuperat și restituit femeii.

 

2. La data de 22 noiembrie 2023, polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Cluj –Napoca – Biroul Județean de Poliție Transporturi Sălaj – Postul de Poliție Transporturi Feroviare Jibou, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Jibou, în urma investigaţiilor şi cercetărilor efectuate, au identificat o persoană, de 17 ani,  domiciliată în oraș Jibou, județul Sălaj, bănuită de furt calificat.

 

Aceasta, la data de 20 octombrie 2023, în timp ce călătorea cu autobuzul care asigura transbordarea călătorilor în județul Sălaj, la tren, profitând de neatenția unei persoane, căreia i-ar fi căzut portofelul sub scaun, i-ar fi sustras portofelul în care ar fi avut 600 de lei și mai multe documente.

 

Prejudiciul a fost recuperat și restituit persoanei vătămate.

 

CITEȘTE ȘI:

O femeie amenință că se sinucide într-o zonă muntoasă din Sighet

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with