Image 1
Image 2

ALEGERI 2024

Ilie Sârbu, socrul lui Victor Ponta, câștigă un loc în consiliul de administrație al Romsilva.

Ordinul de ministru privind numirea lui Ilie Sârbu în funcția de membru al Consiliului de Administrație al Romsilva e publicat pe site-ul instituției. Acest ordin e semnat pe 23 noiembrie 2023 de ministrul Mircea Fechet. Un membru al Consiliului de Administrație primește lunar 7.292 de lei, suma fiind cea netă
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ordinul de ministru privind numirea lui Ilie Sârbu în funcția de membru al Consiliului de Administrație al Romsilva e publicat pe site-ul instituției. Acest ordin e semnat pe 23 noiembrie 2023 de ministrul Mircea Fechet. Un membru al Consiliului de Administrație primește lunar 7.292 de lei, suma fiind cea netă.

 

 

Anterior, Ilie Sârbu a fost vicepreședinte la Curtea de Conturi (2020 – octombrie 2023) și vicepreședinte al Autorității de Audit din cadrul Curții de Conturi (2015-2020). Ilie Sârbu a avut mai multe mandate de senator, dar a fost și ministru al Agriculturii, mai întâi în perioada 2000-2004, apoi în perioada 2008-2009.

 

 

De asemenea, în perioada 2006-2008, Ilie Sârbu a fost președinte al Senatului. Legăturile lui Sârbu cu silvicultura sunt unele controversate, dat fiind prezența sa într-un dosar al Direcției Naționale Anticorupție.

 

 

Implicat într-un dosar al DNA

În octombrie 2014, procurorii DNA au anunțat că Ilie Sârbu este urmărit penal în dosarul fraudării Romsilva, alături de Viorel Hrebenciuc, fostul deputat Ioan Adam și fostul director Romsilva Adam Crăciunescu. Procurorii susțineau la acel moment că cei patru au format în 2012 un grup infracțional organizat prin care au trucat un proces de retrocedare care a dus la dispariția din patrimoniul Romsilva a peste 40.000 de hectare de pădure.

 

 

În 2018, procurorii DNA au dispus clasarea dosarului față de Ilie Sârbu, pe motiv că nu există probe că a săvârșit infracțiunea, potrivit comunicatului DNA. ”Din analiza probatoriului a rezultat că nu există probe suficiente care să susțină săvârșirea de către persoana respectivă a infracțiunilor de folosire a influenței de către o persoană care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite și sprijinirea unui grup infracțional organizat”, arată DNA.

 

 

Ce venituri a avut Ilie Sârbu

Ilie Sârbu a încasat, potrivit ultimei declarații de averem de la Curtea de Conturi, ca salariu, suma de 325.000 de mii de lei în 2022. De asemenea, încasat și o pensie de 72.000 de mii de lei de la Casa de Pensii, precum și o pensie specială de fost parlamentar de aproximativ 52.000 de lei.

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with