Image 1
Image 2

RECOMANDAREA MINISTERULUI SĂNĂTĂȚII

În caz de viroze, părinților li se recomandă să-și țină copiii acasă

„Părinții care au copii bolnavi, care strănută, au febră, simptomatologie specifică virozelor, să îi rețină la domiciliu, triaj zilnic în școli”, recomandă Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii, ....
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

…. după ce a fost instituită starea de alertă epidemiologică determinată de gripă, pe 1 februarie. Instrucțiunea Ministerului Sănătăţii care conține recomandări pentru școli a fost publicată în Monitorul Oficial pe 2 februarie.

 

După a treia săptămână de creștere consecutivă a cazurilor de infecţii respiratorii (gripă clinică, IACRS şi pneumonii), „peste nivelul mediu înregistrat în ultimii 5 ani”, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că s-a luat decizia declarării stării de alertă epidemiologică, „însă nu vor fi restricții pentru populație”, într-o conferinţă de presă, pe 1 februarie.

 

Pe 2 februarie, instrucțiunea Ministerului Sănătății privind starea de alertă epidemiologică determinată de gripă a fost publicată în Monitorul Oficial. Simptomele gripei, răcelii comune și infecției cu virusul sincițial respirator, conform Ministerului Sănătății: Simptomele gripei: Febră cu valori crescute (38,5-39°C) cu durata de 3-5 zile, frison, cefalee și dureri de gat, tuse persistenta, dureri musculare persistente și dureri articulare, astenie fizică.

 

Simptomele debutează brusc și durează 7-10 zile. Simptomele infecției cu virusul sincițial respirator (VSR) sunt: tuse, secreții nazale, febră, respirație șuierătoare, respirație rapidă, apnee la sugari (pauze în respirație).

 

Simptomele durează aproximativ două săptămâni. Simptomele răcelii comune: nas înfundat, secreții nazale abundente, tuse sporadică, dureri în gât, subfebrilitate (până la 38°C) sau febra moderată, evolutie autolimitată.
Simptomele debutează progresiv și durează cel mult 5-7 zile.

 

CITEȘTE ȘI:

 

Cele mai bune surse naturale de vitamina C

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with