Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

In judet sunt in prezent 78.336 angajati activi

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
inspectorul sef al ITM Satu Mare, Cristian Sasu si inspectorul de relatii publice, Ioan Flore, la conferinta de presa
inspectorul sef al ITM Satu Mare, Cristian Sasu si inspectorul de relatii publice, Ioan Flore, la conferinta de presa

Modificarea Legii de functionare a ITM da puteri sporite inspectorilor de munca

    Vineri, 30 martie, de la ora 11, la sediul de pe bulevardul Vasile Blaga, inspectorul sef al Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Satu Mare, Cristian Sasu, impreuna cu inspectorul pentru relatii publice, Ioan Flore, au sustinut o conferinta de presa.

Tema principala a intalnirii conducerii inspectoratului cu reprezentantii mass media localaa a fost intrarea in vigoare a Legii nr. 51/2012, lege ce modifica Legea nr. 108/199 privind infiintarea inspectoratelor de munca.
   In primul rand in noua varianta, inspectoratele de munca si deci, inspectorii din cadrul acestora, primesc autoritate de stat. ~n perioada imediat urmatoare, guvernul va emite un ordin care va completa noua lege, ordin privind sanctiunile ce pot fi aplicate de inspectorii de munca firmelor si persoanelor fizice care incalca legislatia din domeniu.

O alta noutate esentiala se refera la finantarea ITM-urilor integral din bugetul de stat si posibilitatea ca angajatii acestora sa presteze servicii contra-cost, gama serviciilor urmand a fi stabilita printr-un alt act normativ al guvernului.
Tot in baza noii legi, inspectorul de munca are dreptul sa opreasca activitatea unei firme pe o anumita perioada si chiar sa suspende autorizatia de functionare a acesteia.

Armata, serviciile, Politia si Penitenciarele au servicii proprii de inspectie a muncii

Puteti citi continuarea in editia tiparita disponibila la chioscurile de ziare sau in editia electronica (abonament pdf).

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns