Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Începând din 2 martie se pot comanda gratuit seminţe de legume româneşti

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

A devenit o tradiţie a ultimilor ani ca horticultori români să susţină promovarea soiurilor de legume autohtone. Pentru a păstra aceste legume cunoscute şi consumate de români de-a lungul a sute de ani chiar s-a constituit la o staţiune de cercetări legumicole o bancă de gene, dar şi o asociaţie preocupată a distribui seminţe. Popularizarea seminţelor româneşti de legume este făcută de câţiva ani la nivel naţional de Asociaţia Eco Ruralis, cu sediul în Cluj-Napoca.

Acum că se apropie primăvara, distribuirea seminţelor urmează să se facă gratuit către pasionaţii domeniului, către cei care cred în soiurile româneşti şi sunt dispuşi să-şi amenajeze o grădină de legume, fie şi de câţiva zeci de metri pătraţi. Cantităţile de seminţe sunt limitate pentru fiecare solicitant. Cei interesaţi a intra în posesia acestor seminţe pot contacta prin intermediul poştei electronice furnizorul de seminţe menţionat mai sus. Campania de preluare a solicitărilor începe în acest an luni, 2 martie. Detalii privind modul în care puteţi intra în posesia seminţelor gratuite de legume aflaţi prin intermediul Internetului, accesând www.ecoruralis.ro.

Se cuvine menţionat faptul că se pot comanda maximum cinci plicuri cu seminţe din diverse specii legumicole. În funcţie de specie, plicurile pot conţine între 10 şi 40 de seminţe.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

2 comentarii

Lasă un răspuns

FAN FEST revine cu Campionatul European de Fotbal!

FAN FEST

FAN FEST revine cu Campionatul European de Fotbal!

În perioada Campionatului European de Fotbal din 2016, comunitatea din Satu Mare a fost martora poate celui mai mare festival de fotbal din ultimii ani, FAN FEST, atrăgând nu mai puțin de 40.000 de persoane la meciurile turneului final, care s-a desfășurat timp de o lună.