Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Instruire ISU despre cutremur, incendii şi prim ajutor la Liceul Teoretic “George Pop de Băseşti” Satu Mare

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Liceu GPB Satu Mare

Elevii Liceului Teoretic “George Pop de Băseşti” Satu Mare au avut marţi, 28 februarie, de Ziua Protecţiei Civile, parte de o instruire pe teme de prevenţie în caz de incendii, cutremur şi modalitatea de acordare a primului ajutor în caz de accident.

Instructori au fost cadre din partea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă – ISU “Someş” Satu Mare: asistent medical plt. adj. Ramona Ardelean (Coordonatorul SMURD), slt. Pop Alexandra – purtător de cuvânt al ISU, lt. Por Georgel, slt. Iunian Alexandra Ioana, sergent Mihalca Dan Alexandru, caporal Laver Beniamin Ionuţ.


Elevii au învăţat ce să facă în caz de cutremur, cum să se adăpostească sub bănci şi apoi să iasă din clase cu genţile deasupra capului, dar şi cum să acorde ajutor unui prieten, părinte, bunic sau oricărui om aflat în pericol şi stop cardio-respirator. Instructajul a fost interactiv, elevii participând activ la exerciţii dar şi punând întrebări referitoare la cele explicate.

Obiectul activităţii a avut rolul de a asigura un nivel corespunzător de educaţie preventivă, astfel încât comunitatea să participe activ la prevenirea şi gestionarea situaţiilor de urgenţă cu care aceasta se poate confrunta; cunoaşterea tipurilor de risc specifice zonei de competenţă, măsurilor de prevenire, precum şi a conduitei de urmat înainte, pe timpul şi după producerea situaţiilor de urgenţă.
Totodată, cadrele ISU au făcut cunoscute campaniile naţionale de informare preventivă: „Mai bine previi decât să nu fii”, „Risc – renunţă la improvizaţii!”, „Nu tremur la cutremur”, „10 pentru siguranţă”.

Campaniile ISU vor continua în aproape toate unităţile de învăţământ sătmărene, mai ales că în această perioadă se desfăşoară “Săptămâna Protecţiei Civile”.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns