Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Iohannis: Rezolvarea blocajului din educaţie şi finalizarea grevei sunt cruciale

Iohannis: Rezolvarea blocajului din educaţie şi finalizarea grevei sunt cruciale
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a primit astăzi, 30 mai 2023, la Palatul Cotroceni, o delegaţie a liderilor sindicatelor din educaţie, în contextul grevei generale declanşate în învăţământ. Şeful statului şi-a exprimat disponibilitatea de a garanta un acord politic pentru rezolvarea revendicărilor pofesorilor, informează Administraţia Prezidenţială.

Preşedintele Klaus Iohannis a discutat cu reprezentanţii profesorilor şi le-a transmis că le înţelege îngrijorările şi solicitările, care sunt fireşti şi legitime.

Asigurarea unui mediu de învăţare propice pentru fiecare elev nu poate fi realizată fără ca profesorii să beneficieze de condiţiile adecvate pentru a-şi desfăşura activitatea, precizează sursa citată.

Preşedintele României le-a transmis liderilor sindicali că doar prin dialog, printr-o abordare constructivă şi deschisă, vor putea fi identificate soluţii rezonabile care să satisfacă atât doleanţele profesorilor, cât şi nevoile şi aspiraţiile elevilor şi ale părinţilor.

Preşedintele a subliniat că rezolvarea blocajului din educaţie şi finalizarea grevei sunt cruciale pentru buna desfăşurare a anului şcolar şi pentru menţinerea unui climat de stabilitate în sistemul educaţional. Pentru a asigura dreptul fundamental la educaţie al tuturor elevilor sunt prioritare încheierea mediilor şi organizarea examenelor naţionale.

În urma discuţiilor, preşedintele Klaus Iohannis şi-a exprimat întreaga disponibilitate de a garanta, în calitate de mediator între reprezentanţii sindicatelor şi Guvernul României, încheierea unui acord politic în vederea rezolvării revendicărilor salariale şi a obţinerii astfel a unui consens care să permită reluarea cât mai rapidă a procesului educaţional.

Ciornă automată

1 comentariu

Lasă un răspuns

Connect with