Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

REUNIUNE

Isaac Herzog a mulţumit Regatului Unit şi Germaniei pentru poziţia lor de a sprijini Israelul

Isaac Herzog a mulţumit Regatului Unit şi  Germaniei pentru poziţia lor de a sprijini  Israelul în faţa atacului reprobabil al Iranului
Şeful statului israelian, Isaac Herzog, a lansat un apel către "lumea întreagă" să contracareze ameninţarea reprezentată de "regimul" de la Teheran, în cursul unei întâlniri, miercuri la Ierusalim,...
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

… cu şefii diplomaţiilor din Marea Britanie şi Germania, David Cameron, respectiv, Annalena Baerbock, care s-au deplasat în Israel într-un demers de susţinere, după atacul fără precedent lansat sâmbătă noapte de Iran asupra Israelului, relatează AFP, EFE şi Reuters.

 

 

 

Cu această ocazie, Isaac Herzog a mulţumit Regatului Unit şi Germaniei pentru poziţia lor de a sprijini Israelul în faţa atacului reprobabil al Iranului. “Toată lumea trebuie să lucreze în mod decisiv şi îndrăzneţ împotriva ameninţării reprezentate de regimul iranian, care încearcă să submineze stabilitatea întregii regiuni”, a declarat miercuri Herzog într-un comunicat după întâlnire.
“Israelul este fără echivoc în angajamentul său de a-şi apăra poporul”, a subliniat preşedintele israelian, care a reiterat angajamentul ţării sale de a-i aduce înapoi acasă pe cei 129 de ostatici deţinuţi încă în Fâşia Gaza după peste şase luni de război şi de a continua acţiunile pentru “îmbunătăţirea” situaţiei legate de ajutorul umanitar pentru ca acesta să ajungă la populaţia civilă din Gaza, în ciuda faptului că aceasta nu s-a întâmplat încă, aşa cum denunţă ONU.

 

 

 

Preşedintele israelian a afirmat că a avut o “discuţie caldă” cu David Cameron şi Annalena Baerbock, primii miniştri de externe care au călătorit în Israel după atacul fără precedent al Iranului asupra Israelului weekendul trecut. După întâlnire, Cameron a declarat că este clar că Israelul a luat decizia de a răspunde la atacul iranian cu drone şi rachete balistice şi că speră că acest răspuns să fie realizat într-un mod care să reducă la minimum escaladarea, potrivit Reuters.

 

 

“Este clar că israelienii au luat decizia de a acţiona”, a afirmat Cameron în faţa presei în Israel. “Sperăm că vor face acest lucru într-un mod care să contribuie cât mai puţin posibil la escaladarea situaţiei”, a insistat el.
Marea Britanie ar dori să vadă sancţiuni coordonate împotriva Iranului, a adăugat şeful diplomaţiei britanice, afirmând că Teheranul ar “trebui să primească un mesaj clar şi fără echivoc din partea G7”.
La rândul său, Baerbock s-a deplasat în Israel tot pentru a încuraja detensionarea şi utilizarea canalelor diplomatice, declarând că atacul “fără precedent” al regimului iranian a “adus întreaga regiune pe marginea prăpastiei” şi a demonstrat că Iranul nu este interesat de pacea în regiune.
Israelul, cu ajutorul ţărilor aliate şi în cadrul unei lovituri anunţate, a reuşit în weekend să intercepteze peste 300 de drone şi rachete lansate de Iran ca represalii la uciderea a şapte membri ai Gardienilor Revoluţiei, dintre care doi generali, într-un bombardament atribuit Israelului asupra consulatului iranian din Siria la 1 aprilie.

 

 

Iranul sărbătoreşte ziua forţele armate cu defilări, pe fondul tensiunilor cu Israelul

 

 

Iranul şi-a sărbătorit miercuri forţele armate cu parade cu ocazia Zilei Armatei Naţionale, pe fondul tensiunilor cu Israelul după ce Teheranul a atacat statul israelian sâmbătă noapte cu sute de rachete şi drone, informează EFE şi AFP.
În toată ţara au avut loc defilări în capitalele de provincie şi la Teheran la care au participat trupe din forţele terestre, drone de diferite tipuri, tancuri şi rachete Fatah 360, Qader şi Qader cu rază scurtă şi medie de acţiune, printre altele.
Prezent la tradiţionala defilare militară care s-a desfăşurat la o bază de la periferia Teheranului, preşedintele Iranului, Ebrahim Raisi, a lăudat încă o dată atacul de sâmbătă cu 300 de rachete şi drone împotriva Israelului, care s-a dorit a fi o răzbunare pentru bombardarea consulatului iranian din Damasc la 1 aprilie, atribuită Israelului.
“(Operaţiunea) ‘Promisiune sinceră’ a spulberat imaginea de invincibilitate a Israelului şi a demonstrat că puterea sa este ca o pânză de păianjen”, a spus preşedintele iranian într-un discurs la Teheran, flancat de şefii forţelor armate iraniene.
În faţa unui posibil răspuns din partea Israelului, Raisi a dat asigurări că, pentru “Statele Unite ale Americii, opţiunea militară nu este pe masă”, ceea ce se datorează “autorităţii forţelor noastre armate”.
Preşedintele iranian a insistat că atacul de sâmbătă asupra teritoriului israelian a fost “limitat” şi că operaţiunea ar fi putut fi mai amplă.
“Dacă ar fi fost o acţiune la scară largă, aţi fi văzut că nu ar mai fi rămas nimic din regimul sionist (Israel)”, a declarat Raisi.
“Această operaţiune a arătat că forţele noastre armate sunt pregătite”, a adăugat el într-un discurs adresat liderilor armatei regulate şi ai Corpului Gărzii Revoluţionare (IRGC), armata ideologică a Republicii Islamice.
Mai mult, şeful statului iranian şi-a reiterat avertismentele către Israel: “Dacă regimul sionist comite cea mai mică agresiune pe pământul nostru, va primi un răspuns feroce şi sever”.

 

 

În discursul său, Raisi a criticat ţările care “au încercat să-şi normalizeze relaţiile cu regimul sionist”. “Acum sunt umiliţi în faţa propriului popor, ceea ce constituie un eşec strategic pentru regimul israelian”, a adăugat el, fără a menţiona numele ţărilor vizate.
Negociate de SUA, Acordurile Abraham semnate în 2020 au permis Israelului să îşi normalizeze relaţiile cu Bahrainul, Emiratele Arabe Unite şi Marocul, după ce statul israelian semnase acorduri de pace cu Egiptul şi Iordania în 1979 şi respectiv 1994.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns