Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

TENIS

Italianul Giuseppe La Vela este marele câştigător al turneului ITF de la Satu Mare

În perioada 10-17 septembrie 2023, baza sportivă Match Point din Satu Mare a găzduit un turneu inedit la tenis de câmp. Cele două finale s-au disputat sâmbătă şi duminică.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Turneul ITF Match Point Trophy a fost unul de categorie M15, dotat cu premii totale de 15.000 de dolari. La turneul de la Satu Mare au participat sportivi din România, Italia, Rusia, Germania, Cehia, Argentina, Grecia, Slovacia, Costa Rica, Ungaria, Canada, Ecuador, SUA, Bulgaria, Polonia, Japonia, Australia, Iran, Ucraina şi Irlanda. Directorul turneului a fost Călin Panas.

Sâmbătă, perechea Manda/Marinescu a câştigat finala de dublu. DETALII AM SCRIS AICI.

Meciul cel mai aşteptat al turneului

Duminică, 17 septembrie, de la ora 14:00 a început finala probei de simplu. Cu vremea perfectă şi aproximativ 300 de spectatori prezenţi, atmosfera a fost deosebită pe tot parcursul meciului.
În ultimul act s-au întâlnit doi jucători în formă: italianul Giuseppe La Vela şi brazilianul-italian Elio Jose Ribeiro Lago.

Ambele talente au adus cu ei o tehnică desăvârşită şi o voinţă de fier, ceea ce a transformat această confruntare într-un adevărat spectacol pentru iubitorii tenisului.

Giuseppe La Vela şi-a făcut simţită prezenţa în primul set, arătându-şi determinarea şi abilităţile cu lovituri precise şi un control cun al mingii.

Italianul a reuşit să câştige primul set cu scorul de 7-5. Cu toate acestea, Elio Jose Ribeiro Lago nu s-a lăsat intimidat şi a revenit cu forţe proaspete în al doilea set.

Al doilea set a fost la fel de echilibrat ca şi primul, cu amândoi jucători dând tot ce au mai bun în ei. Lago a reuşit să îşi echilibreze jocul, dar Giuseppe La Vela nu a cedat sub presiune. Cu determinare şi concentrare maxime, italianul a reuşit să câştige şi al doilea set cu acelaşi scor de 7-5, stabilindu-şi astfel supremaţia în această competiţie.

A fost primul turneu ITF câştigat de Giuseppe La Vela, în timp ce Elio Jose Ribeiro Lago rămâne fără succes la acest capitol.

Giuseppe La Vela are 22 de ani, fiind un jucător de mână dreaptă. Înaintea finalei de duminică, rata generală de victorie a fost de 57%. Giuseppe La Vela a atras atenţia cu un loc 12 în clasamentul ITF şi 1160 în ATP. Cu o rată de victorie de 76% pe terenurile de zgură, Giuseppe La Vela este o forţă de luat în calcul pe această suprafaţă dificilă.

Giuseppe La Vela s-a calificat în finală fără joc. Românul Ştefan Paloşi a acuzat dureri la un picior şi pentru a nu risca o ruptură musculară, a ales să abandoneze. Giuseppe La Vela a început turneul de la Satu Mare cu o victorie împotriva românului Vlad Cristian Breazu, scor 6-3, 6-0, după care l-a învins în turul 2 pe slovacul Tomas Lanic, scor 4-6, 6-4, 6-3. În sferturi, finalistul de la Trofeul Match Point a avut meci greu cu românul Ioan Alexandru Chiriţă, câştigat cu 6-1, 2-6, 6-4.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns