Image 1
Image 2

Pe micul Transfăgărăşan de la Luna Şes vor urca sâmbătă maşini puternice, într-un concurs de VTM

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

După câteva etape de Rally Sprint schimbăm placa, iar sâmbătă, 15 iulie, vom avea parte de un concurs de viteză pe traseu montan la Luna Şes. Va fi prima etapă din cadrul Campionatului de VTM organizat de ACR Satu Mare.

Spre deosebire de rally sprint, la VTM piloţii au fiecare câte o cuşcă de protecţie. La VTM vitezele sunt mai mari, nu există şicane care să-i împiedice pe piloţi să atingă vitze mari. Piloţii ajung la aceste etape nu tocmai pentru a câştiga. Participarea la astfel de concursuri poate fi considerată şi un mod de a evita să forţeze limitele pe drumurile publice. Atrag adrenaliza, viteza, plăcerea şi într-o mică măsură dorinţa de câştig. Şi, nu mulţi ştiu, este o pasiune costistitoare. Traseul de la Luna Şes este unul frumos, bun pentru viteză, dar şi tehnic.

Cupa Luna Şes se organizează lângă Negreşti-Oaş pe drumul DJ 109G. Va fi ocupată porţiunea de la kilometrul 5 şi până la kilometrul 11. Lungimea traseului de concurs va fi de 3,1 kilometri, iar diferenţa de nivel de 230 de metri. Panta medie – 15%.
Iubitorii sportului cu motor din Satu Mare şi nu numai sunt aşteptaţi în număr cât mai mare la un spectacol automobilistic. Pe lângă concursul piloţilor, sătmărenilor li se recomandă şi să viziteze faimoasa staţiune.

Directorul ACR Satu Mare, David Seletye ne spune că vor fi între 20 şi 30 de piloţi. Competiţia este deschisă doar pentru autoturismele pregătite pentru curse. Se pot înscrie atât piloţi debutanţi cât şi piloţi avansaţi.

Planul orar de sâmbătă:
• ora 8:00 – închiderea circulaţiei
• ora 10:10 – recunoaşteri
• ora 11:10 – antrenamente cronometrate
• ora 13:40 – manşele I şi II de concurs
• ora 17:45 – festivitatea de premiere
• ora 19:00 – deschiderea circulaţiei

Cupa VTM Luna Şes are toate avizele din partea autorităţilor, deci va fi “legal race” din toate punctele de vedere. Echipa organizatorilor îi aşteaptă pe sătmăreni să asiste la spectacol ori chiar să participe. Competiţia are parte de arbitri cu experienţă şi bine pregătiţi.

Înscrieri şi informaţii suplimentare se pot obţine la numărul de telefon 0744.792.297 – David Seletye, directorul ACR Satu Mare.
Evenimentul este organizat de ACR Satu Mare şi CS Rider’s Satu Mare, în colaborare cu Primăria Negreşti-Oaş, Consiliul Judeţean Satu Mare şi Asociaţia Judeţeană Sportul pentru Toţi Satu Mare.

Informaţia Zilei şi Informaţia TV sunt parteneri media ai acestui eveniment.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with