
Ziua Iubirii la români va fi celebrată la Carei, în cadrul unei șezători cu atmosferă tradițională autentică. Evenimentul “Petrece de Dragobete” este organizat de Asociațiunea Transilvană pentru Literatura Română și Cultura Poporului Român – ASTRA, Despărțământul “Aurel Coza” Carei și Asociația Românilor Refugiați și Expulzați în 1940.
Cei prezenți vor avea parte de cântece și voie bună, cimilituri și hore românești, sâmbătă, 24 februarie, de la ora 17:00, la Castelul din Carei, după cum a precizat ing. Daniela Ciută, președintele celor două asociații organizatoare.
“Sâmbătă, 24 februarie 2024, de la ora 17,00, ne adunăm cu mic cu mare să sărbătorim împreună ziua iubirii la români, Dragobetele.
Sărbătoarea Dragobetelui are o simbolistică bogată şi interesantă. Dragobetele îngemănează în esenţă sa atât începutul, cât şi sfârşitul – începutul unui nou anotimp şi al reînsufleţirii naturii, sfârşitul desfătărilor lumeşti căci va începe Postul Sfânt al Paştelui.
Lăsați deoparte grijile zilnice și veniți la șezătoare!
Așteptăm cu mare drag toate asociațiile românești, pe toți cei care apreciază obiceiurile și tradițiile românești, tineri și mai puțin tineri. Sărbătoarea iubirii nu face diferențe între oameni.
Moațele din Marna Nouă vor scutura gardul și vom vedea cine pe cine va săruta. Nici moroșenii din Lucăceni nu se lasă mai prejos și vor fi prezenți la șezătoare.
Monica Rusu, vocea de aur a moațelor, va da glas cântecelor de dragoste , horilor din vatra satului.
Nu stați deoparte, veniți să sărbătorim împreună ziua iubirii, să cântăm și să dansăm așa cum am învățat de la părinții și bunicii noștri”, a precizat ing. Daniela Ciută.
După cum a declarat și organizatoarea, toți cei care iubesc tradițiile autentice sunt așteptați cu mare drag!
Citește și:
De Dragobete, fetele și feciorii căutau flori de primăvară în pădure
Fii primul care comentează