Image 1
Image 2
Acasa

Josu de Solaun, laureat al Concursului Enescu, cântă în deschiderea Zilelor Muzicale Sătmărene

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Josu de Solaun
Josu de Solaun

Ediția jubiliară 40 a Festivalului Internațional ”Zilele Muzicale Sătmărene” se va deschide joi, 28 septembrie, la ora 18.30, în Sala Filarmonicii, cu un concert simfonic dirijat de irlandezul Robert Houlihan, care îl are ca solist pe pianistul spaniol Josu de Solaun Soto.

Sunt anunțate în program două lucrări: Concertul pentru pian și orchestră nr. 3 în Mi major de Bela Bartok, una din ultimele lucrări ale compozitorului, rămasă aproape neterminată, cu o limpezime neoclasică și ritmuri cuceritoare, și Simfonia a II-a în do minor op. 17 de Piotr Ilici Ceaikovski, supranumită ”Ucrainiana” pentru felul în care folosește melodiile populare.

Josu de Solaun Soto, născut la 27 octombrie 1981, este câștigătorul secțiunii pian a concursului George Enescu din 2014 de la București. A studiat la Mannhattan Scool of Music. A obținut Premiul I la Concursul de pian al Uniunii Europene (2009), precum și marele Premiu la Concursul Internațional de Pian „Jose Iturbi”(Spania 2006). În calitate de profesor la Universitatea de Stat din Houston, Texas, se implică activ în formarea viitorilor pianiști români. Recent a imprimat 3 CD-uri conținând integrala lucrărilor pentru pian de George Enescu.

Este valabil abonamentul nr. 4. Biletele se găsesc la intrarea sălii de concerte.

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

CULTURĂ LA ARDUD

Tabără de creaţie şi expoziţie de arte vizuale

Primăria Oraşului Ardud şi Consiliul Local al Oraşului Ardud împreună cu Casa de Cultură ,, Dr. Augustin Mircea”, organizează Tabăra de creaţie Ardud 2023 (20-27 iulie 2023) la sediul Primăriei oraşului Ardud şi expoziţia de Arte Vizuale, “West meets East- A Cultural Book Exchange 2023 ediţia a- XII-a” (26 iulie – 26 august 2023) la Casa de Cultură “Dr. Augustin Mircea”- Ardud.

DRUMUL UNEI OPERE DE ARTA

Cum a ajuns pictura “Moartea Fecioarei” de Caravagio in colectia muzeului Luvru

Acest tablou ilustrează revoluția iconografică și formală pe care Caravaggio a instigat-o la sfârșitul secolului al XVI-lea și începutul secolului al XVII-lea. Distantandu-se de pretioasa, afectata moda manierista, artistul a inaugurat un stil franc, robust, energic. El și-a asumat sarcina de a traduce realitatea și emoțiile oamenilor fără a se îngrijora de convențiile reprezentărilor sacrului. Impactul său asupra evoluției concepțiilor picturale în secolul al XVII-lea a fost considerabil.