Image 1
Image 2

POLITICĂ

Kelemen, către Ciucă: Un scaun cu trei picioare este mult mai stabil decât un scaun cu două picioare

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că Uniunea nu a ales să iasă de la guvernare, ci a fost....
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

…. forțată să facă acest pas, subliniind că soluțiile de compromis prezentate nu au fost acceptate de partenerii de coaliție.

 

 

Liderul UDMR a adăugat că el n-a fost în pat nici cu Ciucă, nici cu Ciolacu. El i-a transmis inginerului Ciucă că un scaun cu trei picioare e mai stabil decât un scaun cu două picioare.

 

Trebuie să clarificăm cu ieșitul de la guvernare, noi nu am ieșit de la guvernare, am fost împinși afară din coaliție, inclusiv de domnul Ciucă, și ultima soluție de compromis pe care am pus-o pe masă, a respins-o domnul Ciucă. Eu am gusturi cu totul și cu totul diferite decât domnul Ciucă. Dacă domnul Ciucă se simte bine în pat cu domnul Ciolacu, nu am nimic de comentat, dar eu nu am fost în pat nici cu Ciucă, nici cu Ciolacu. Nici în trei, nici în doi. Dar dacă el se simte mai bine în doi, în pat, asta e viața, fiecare cu opțiunea sa“, a declarat Kelemen Hunor la Digi 24.

 

 

 

Potrivit președintelui UDMR diferențele de opinie cu premierul Ciucă au contribuit la ieșirea de la guvernare.

Întrebat despre rolul președintelui Klaus Iohannis în această situație, Kelemen Hunor  a sugerat că șeful statului ar fi putut influența menținerea UDMR la guvernare.

 

 

 

Trebuie să îl întrebați pe Klaus Iohannis, că nu sunt eu purtătorul de cuvânt al președintelui. Eu nu am vorbit de foarte mult timp cu Klaus Iohannis, dar eu sunt convins, cunoscându-l pe Klaus Iohannis și cum s-a comportat de când e președinte, că, dacă el ar fi dorit să rămânem în coaliție, am fi rămas în coaliție. Asta este sută la sută”, a adăugat Kelemen Hunor.

 

 

 

La începuul lunii decembrie, președintele PNL, Nicolae Ciucă a declarat că intrarea într-o coaliție cu PSD a fost necesară ținând cont de crizele succesive din perioada respectivă.

De asemenea, el a arătat că în Coaliție, ”nu stă nimeni cu nimeni în cameră, cu atât mai puțin în pat”.

 

 

 

Chestiunea cu patul e dificilă, pentru că am fost trei și era posibil să n-avem loc. În cameră încăpem și este posibili ca la un moment dată să fim mai mulți”, a spul președintele PNL.

 

 

 

Președintele UDMR, Kelemen Hunor i-a transmis președintelui PNL că un scaun cu trei picioare este mult mai stabil decât un scaun cu două picioare.

Am eu o metaforă pentru domnul Ciucă. El fiind inginer poate înțelege. Un scaun cu 3 picioare, domnule Ciucă, este mult mai stabil decât un scaun cu două picioare. Și asta era ideea de  la bun început”, a mai spus Kelemen Hunor.

 

CITEȘTE ȘI:

 

Ce înţeles îi dă cuvântului “construct” Nicolae Ciucă?

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with