Image 1
Image 2

DESPĂGUBIRI PENTRU ASIGURĂRI

La cât a ajuns cea mai mare despăgubire în baza unei asigurări de viaţă, anul trecut?

Cea mai mare despăgubire acordată anul trecut în baza unei asigurări de viaţă a depăşit suma de 1,48 milioane lei, potrivit datelor publicate de Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

În total, valoarea celor mai mari 5 indemnizaţii plătite în 2022 în baza unor astfel de poliţe a depăşit 4,6 milioane lei acestea fiind achitate ca urmare a unor îmbolnăviri grave sau decese ale persoanelor asigurate, cauzate de diferite forme de cancer.
Trei dintre poliţe au fost contractate individual, o asigurare a fost încheiată prin intermediul unei bănci, iar o alta ca un beneficiu salarial acordat de angajator – toate oferind, însă, protecţie financiară familiilor asiguraţilor.
“Asigurările de viaţă sunt o modalitate responsabilă de a ne asigura că cei dragi vor fi protejaţi financiar în cazul unor evenimente nefericite, imprevizibile. Ele ne oferă siguranţa că familiile noastre vor avea parte de un sprijin, indiferent de ce ne rezervă viitorul”, a declarat Alexandru Ciuncan, preşedinte & director general al UNSAR.
Indemnizaţiile brute plătite românilor în baza poliţelor de asigurare de viaţă, inclusiv maturităţile şi răscumpărările, au crescut anul trecut cu peste 25% faţă de 2021, până la valoarea de 1,8 miliarde lei.
În plus, din cea mai recentă ediţie a Barometrului UNSAR – IRES privind Percepţia riscului şi cultura asigurărilor rezultă că interesul pentru asigurările de viaţă este unul ridicat, 4 din 10 români intervievaţi fiind mai interesaţi de aceste poliţe.
În acest context, UNSAR a lansat marţi campania #gatapentruVIATA, ediţia a IV-a, o iniţiativă de educaţie financiară anuală, dedicată asigurărilor de viaţă şi sănătate. Ediţia din acest an se adresează cu precădere familiilor cu copii, proiectul venind cu informaţii utile despre beneficiile oferite de aceste produse financiare. Astfel, campania îşi propune să aducă în discuţie instrumentele financiare de protecţie pe care tinerele familii le au la dispoziţie, într-o formă inedită, cu diverse instrumente interactive atât pentru cei mari, cât şi pentru cei mici.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with