Image 1
Image 2
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

Un kilogram de banane, un litru de alcool dublu rafinat de 90 grade (sau ţuică foarte tare), un litru şi jumătate apă, un kilogram şi jumătate de zahăr, zeamă de la o lămâie, 2 batoane de vanilie, 10 linguri de rom foarte fin.

Mod de preparare:

Pentru a prepara un lichior bun se vor alege bananele cele mai coapte, cele mai aromate. Fructele se curăță de coajă, se taie felii subţiri şi se pun într-un vas sau borcan ce se închide ermetic. Peste banane se toarnă alcoolul și se adaugă miezul batoanelor de vanilie, cele 10 linguri de rom şi zeama de lămâie. Se închide vasul şi se lasă la macerat aproximativ 7 zile. Zahărul se caramelizează ușor, se stinge cu apă ;i se prepară un sirop care se fierbe timp de 5 minute, după care se lasă să se răcească puțin. Acest sirop se va turna peste bananele macerate. Borcanul se închide din nou şi se mai lasă la macerat încă 4 zile. După 4 zile lichiorul se strecoară şi se va turna în sticle. Se servește rece, ca băutură de sine stătătoare, sau se folosește la prepararea de coctailuri.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Friptură de vită umplută cu ciuperci

REȚETE ROMÂNEȘTI

Friptură de vită umplută cu ciuperci

Această rețetă de mușchi de vacă umplut este perfectă pentru o masă festivă sau un prânz de duminică împreună cu familia și prietenii. Aromată și suculentă, această preparare aduce un plus de eleganță și rafinament oricărei mese.

Chifteluțe crocante de pui

APERITIVE

Chifteluțe crocante de pui cu crustă de semințe

Transformați clasicele chifteluțe de pui într-un aperitiv inovator și delicios cu această rețetă de chifteluțe în crustă de semințe. Nu doar că sunt o alegere sănătoasă, dar adăugarea de semințe aduce un plus de textură și gust. Aceste chifteluțe vor deveni rapid vedeta oricărui platou de aperitive, impresionând prin aspect și savoare.

Ciorbă țărănească de porc

REȚETE ROMÂNEȘTI

Ciorbă țărănească de porc cu legume

Această ciorbă bogată și aromată este ideală pentru a fi servită fierbinte, acompaniată de smântână sau un strop de oțet pentru un plus de gust. O combinație perfectă de carne suculentă și legume crocante, această rețetă îmbină tradiția culinară românească cu aromele autentice ale gospodăriei tradiționale.