Image 1
Image 2

Lichior de portocale preparat acasă

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

2 bucăți de portocale, 2 bucăți de mandarine (sau 4 bucăți de portocale), 350 g de zahăr, o cuișoară, un zahăr vanilat, 180 ml apă, 500 ml vodcă 40%, sau alcool rafinat dizolvat la aceeași concentrație.

Mod de preparare:

Fructele se curăță de coajă cu ajutorul unui dispozitiv de curățit cartofi, fără să se ia și partea albicioasă. Bucățile de coajă se mărunțesc și împreună cu cuișoara se pun în alcool, într-un vas închis și se lasă așa circa 2-3 săptămâni. După 2-3 săptămâni se strecoară. Zahărul se caramelizează ușor, doar până la topire și se stinge repede cu apă. Se adaugă coaja de portocale și se fierbe, până când zahărul caramelizat se topește integral. Se ia de pe foc, se adaugă zahărul vanilat și se amestecă până când și acesta se topește. Siropul astfel obținut se lasă să se răcească, apoi se amestecă cu alcoolul strecurat de pe coaja de portocale. Se pot adăua și câteva linguri de zeamă de portocale, după gust, apoi se pun din nou în sticle închise și se mai lasă așa vreo săptămână – două. Se consumă răcit, sau cu cuburi de gheață.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Cartodi scazuti, cu carnati

Cartofi cu cârnați afumați și aromă de ardei

Această rețetă tradițională aduce împreună savoarea cârnaților afumați cu bogăția cartofilor și prospețimea legumelor pentru a crea un fel de mâncare reconfortant, perfect pentru orice masă în familie.

Hønsekødssuppe ,supă daneză de pui

Hønsekødssuppe, supă daneză de pui

Hønsekødssuppe, sau supa daneză de pui, este un fel de mâncare reconfortant, completat cu legume, chiftele mici și găluște, toate pline de arome proaspete de ierburi. Iată cum poți prepara această supă tradițională daneză acasă: