Image 1
Image 2

Lipsă de hidratare: 4 persoane au leşinat în biserici din Negreşti-Oaş şi Satu Mare

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

A fost un weekend cu temperaturi ridicate. În acest sfârşit de săptămână, sătmărenii la fel ca populaţia din întreaga ţară au căutat o adiere de vânt, umbră şi băuturi răcoritoare. A fost doar “încălzirea” pentru că luni, temperatura resimţită a trecut de 36 de grade. Judeţul Satu mare a fost sub cod galben de caniculă.

De la managerul general al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Satu Mare, dr. Gabriela Notarius am aflat că duminică, au fost patru lipotimii, două la Negreşti Oaş şi două în municipiul Satu Mare, toate în loc public. Astfel, Serviciul de Ambulanţă Judeţean a fost solicitat să intervină la bisericiile din Negreşti Oaş şi Satu Mare, unde patru persoane au leşinat din cauza căldurii.

În 14 iulie, ambulanţa Satu Mare a răspuns unui număr de 111 solicitări, iar sâmbătă, 15 iulie au fost înregistrate 106 solicitări. Din cele 101 solicitări înregistrate duminică, 16 iulie, 4 au fost lipotimii.

Efectele codului galben se vor vedea la raportările de marţi dimineaţă, dar şi în zilele următoare. Medicii recomandă ca în această perioadă cu temperaturi ridicate să evităm, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11-18, iar cei care au aparat de aer condiţionat sunt sfătuiţi să le regleze astfel încât temperatura să fie cu 5 grade mai mică decât cea de afară. “Purtaţi pălării de soare, haine lejere, din fibră naturală, de culori deschise, iar pe parcursul zilei faceţi duşuri călduţe”, spun medicii. De asemenea, este recomandat să consumăm zilnic cel puţin 2 litri de lichide. “Consumaţi fructe şi legume proaspete, iaurt şi supe”, este o nouă recomandare a medicilor.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

IFPLUS NIVELUL DE TRAI ÎN UNGARIA

Sărăcia este în creștere în Ungaria: impactul asupra populației maghiare

Creștere alarmantă a sărăciei în Ungaria: 28% dintre maghiari nu pot face față unei cheltuieli neprevăzute de 100.000 HUF. Află detaliile impactului inflației și tendințelor economice actuale!

This content is for IZ Digital+Print, IZ Duminica si IZ Plus 1 An, IZ PLUS 3 LUNI, IZ PLUS ANUAL, IZ Plus Lunar, IZ Plus si Ziarul Digital 1 An, IZ+ <35, IZ+ si IZ PDF 1 An, IZ+ si IZ PDF 3 luni, IZ+ si IZ PDF Lunar, IZ+ si PDF <35 1 Luna, IZ+ si Tiparit si PDF 1 An, IZ+ si Tiparit si PDF 3 Luni, and IZ+ si Tiparit si PDF Lunar members only.
Log In Join Now