Image 1
Image 2

Proprietățile miraculoase ale usturoiului

Maceratul de usturoi ne scapa de multe boli

Totuși, este important să menționăm că utilizarea usturoiului în scopuri terapeutice ar trebui să fie abordată cu atenție, mai ales dacă există alergii sau interacțiuni cu medicamentele. Unele persoane pot experimenta iritații gastrointestinale sau alergii la usturoi.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Maceratul de usturoi este cunoscut pentru proprietățile sale benefice asupra sănătății și a fost utilizat tradițional în diverse culturi pentru a trata sau preveni diverse afecțiuni. Usturoiul conține compuși activi, precum alicina, care îi conferă numeroase proprietăți medicinale.

Unul dintre principalele beneficii ale maceratului de usturoi este capacitatea sa de a stimula sistemul imunitar. Alicina are proprietăți antibacteriene, antivirale și antifungice, putând ajuta la combaterea infecțiilor și a răcelilor. Consumul regulat de usturoi poate contribui la întărirea sistemului imunitar, reducând riscul de îmbolnăvire.

De asemenea, usturoiul este cunoscut pentru capacitatea sa de a regla tensiunea arterială. Compușii din usturoi pot ajuta la dilatarea vaselor de sânge și pot contribui la reducerea nivelului de colesterol, având un impact pozitiv asupra sănătății cardiovasculare. Consumul moderat de usturoi poate fi inclus într-o dietă echilibrată pentru menținerea sănătății inimii.

Proprietățile antiinflamatorii ale usturoiului pot fi benefice în gestionarea unor afecțiuni inflamatorii, cum ar fi artrita. Compușii activi din usturoi pot ajuta la reducerea inflamației și a durerii asociate cu aceste condiții.

De asemenea, maceratul de usturoi a fost asociat cu beneficii pentru sistemul respirator. Usturoiul poate ajuta la deschiderea căilor respiratorii, fiind util în cazul răcelilor sau infecțiilor respiratorii. De asemenea, se spune că are efecte expectorante, contribuind la eliminarea secrețiilor.

Totuși, este important să menționăm că utilizarea usturoiului în scopuri terapeutice ar trebui să fie abordată cu atenție, mai ales dacă există alergii sau interacțiuni cu medicamentele. Unele persoane pot experimenta iritații gastrointestinale sau alergii la usturoi.

Deși maceratul de usturoi poate oferi numeroase beneficii pentru sănătate, nu trebuie să fie considerat un substitut pentru îngrijirea medicală adecvată. Este întotdeauna recomandat să discutați cu un profesionist în domeniul sănătății înainte de a începe orice regim alimentar sau suplimentar, mai ales dacă aveți condiții medicale preexistente sau luați medicamente.

Ulei de usturoi

Într-un pahar de ulei de măsline se pune o căpăţână de usturoi pisată. Amestecul se pune într-un borcan de sticlă şi se ţine la frigider. Înainte de masă, se ia câte o linguriţă de ulei de usturoi amestecată cu o linguriţă de suc de lămâie. Ajută la desfundarea căilor nazale, la bronşite şi tuse.

Maceratul de usturoi

Se zdrobesc opt căpăţâni de usturoi şi se pun într-un litru de apă rece în care am adăugat deja două linguri de frunze de pătrunjel tocat. Se lasă la macerat peste noapte într-un borcan din sticlă şi se consumă 2-3 linguri înainte de fiecare masă. Cu acest macerat se pot face şi frecţii pe spate sau se pot pune comprese călduţe pe tălpi. Este foarte eficient pentru tratarea gripei şi răcelii.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns