Image 1
Image 2

Mâncare de dovleac cu pui prăjit

Piept sau pulpe de pui cu dovleac și smântână
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

4 bucăți de pulpe sau piept de pui, un dovleac de circa 1 kg, mai copt, o legătură de mărar verde, 200 g de smântână, 2 linguri de făină, ulei, sare, bază pentru mâncăruri (delicat de casă).

Mod de preparare:

Dovleacul se curăță, se spală și se dă pe răzătoarea mare, sau se taie fâșii subțiri. Se sărează ușor și se lasă așa puțin, apoi se stoarce bine. Se pune la fiert împreună cu mărarul tocat mărunt, sau în legătură, așa cum este, în apă cât să acopere și se fierbe circa 5 minute de la primul clocot. Din făină și ulei se prepară un rântaș de cultare ușor aurie, fără boia, care se adaugă la dovleceii în fierbere. Se adaugă și smântâna, se mai condimentează după gust și se mai lasă puțin la fiert. Se servește cu carnea prăjită fie în ulei, fie la grătar, condimentată în prealabil cu sare și piper.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sărmăluțe în frunză de ștevie

Cronicari de la curtea sultanilor au scris despre sarmale, dar Imperiul Otoman este o putere apărută mult mai târziu decât relatările despre preparat. Se vorbește despre faptul că Alexandru Macedon le-a descoperit în incursiunile armate în Orient. Cea mai veche rețetă de sarmale pare a fi cea datată 782 î.e.n. În muzeele din Armenia se află multe mențiuni și chiar rețete, păstrate în scrieri cuneiforme. De exemplu, o rețetă păstrată datând din anul 782 î.e.n. Aceasta se prepara din carne de pui, ciuperci, brânză, ca o frânghie împletită care se desface în fâșii subțiri ca firele de păr) și nuci.

REȚETE RUSEȘTI

Carne de vită rusească Stroganoff

Datează de la mijlocul secolului al XIX-lea și poartă numele unui membru al familiei Stroganov, care erau un grup de negustori și proprietari ruși de mare succes: cei mai bogați oameni de afaceri din Rusia țaristă.