Image 1
Image 2

RECORD IMPRESIONANT

Massimiliano Allegri,  primul antrenor  italian de 1000  de puncte

Massimiliano Allegri,  primul antrenor  italian de 1000  de puncte
Odată cu victoria de duminică a echipei Juvetus Torino, 3-2 cu Frosinone, Massimiliano Allegri a devenit primul antrenor care a atins şi depăşit bariera de 1.000 de puncte cucerite în Serie A.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Cu un total de 1.002 puncte acumulate pe parcursul unei cariere de peste 20 de ani de antrenor în campionatul italian, Allegri ocupă primul loc într-un top  în care care a luat fața unor tehnicieni de renume, precum Luciano Spalletti (996 de puncte), Giovanni Trapattoni (950), Carlo Ancelotti (948) sau Gian Piero Gasperini (867).

 

Pe această listă, între primii 20 de mai află, de asemenea, alte nume mari: Fabio Capello, Marcello Lippi, Maurizio Sarri, Walter Mazzarri, Roberto Mancini, Claudio Ranieri, Stefano Pioli şi Simone Inzaghi.

 

Juventus Torino, clubul la care Massimiliano Allegri a petrecut cel mai mult timp, l-a felicitat pe antrenor pe contul său oficial de pe reţeaua X.
În cursul carierei sale de antrenor, Allegri a cucerit de 6 ori campionatul Italiei cu AC Milan respectiv cuu Juventus  și a mai dus echipa din Torino  în două finale de Champions League, în 2015 și 2017.

 

“Scudetti” (campionate), 4 Cupe şi 3 Supercupe ale Italiei.El este legat prin contract de “Bătrâna Doamnă” până în iunie 2025.

 

CITEȘTE ȘI:

 

Ce fac reprezentantele județului din Liga 3 la fotbal?

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with