Aceste substanțe par să aibă cele mai puternice efecte atunci când sunt asociate. Statisticile arată că tumorile de prostată reprezintă al doilea cel mai frecvent tip de cancer, după cel de piele, care afectează bărbații din SUA.
Datele Societății Americane de Cancer, estimează că numai în acest an vor fi diagnosticate 161.360 de noi cazuri de cancer de prostată, iar în jur de 26.730 de bărbați vor deceda ca urmare a acestei boli. Studiile de până acum au identificat o serie de compuși care se regăsesc în special în alimentele vegetale și au potențialul de a reduce riscul de cancer de prostată.
Pentru cercetarea de față s-a utilizat o nouă metodă de screening cu randament mare fiind testate 142 de substanțe naturale în vederea identificării celor mai eficiente în stoparea dezvoltării celulelor care alcătuiesc tumorile de prostată.
În urma analizelor, cercetătorii au identificat trei compuși care s-au dovedit cei mai eficienți pentru stoparea dezvoltării celulelor tumorale din cancerul de prostată< curcumina, care se regăsește în turmeric, acidul ursolic, prezent în coaja de măr și resveratrolul, găsit în strugurii roșii și în fructele de pădure
“Acești nutrienți au proprietăți cu potențial anticancerigen și sunt ușor disponibili. Pentru efectul lor contra celulelor tumorale în cazul cancerului de prostată nu trebuie decât să creștem concentrația dincolo de nivelurile oferite de o alimentație sănătoasă”, a declarat Stefano Tiziani , de la Universitatea Austin din Texas
Echipa de oameni de știință notează că aceste rezultate se arată promițătoare în vederea punerii în practică a unei abordări naturale pentru prevenirea și tratarea cancerului de prostată.
Fii primul care comentează