Dacă anumite persoane sunt private de lumina naturală, pot ajunge să sufere de depresie, dar și de imposibilitatea de a-și controla greutatea.
Totodată, expunerea la soare poate reduce nevoia de medicamente, nivelul de stres și anxietatea în rândul pacienților după operație.
Mai multe studii dermatologice au arătat că expunerea la lumina soarelui contribuie la arderea grăsimii subcutanate, care nu este deloc atractivă, dar nu afectează neapărat sănătatea cardiovasculară. Totuși, lumina soarelui ajută și la reducerea grăsimilor viscerale, în mod indirect.
Deci avem toate motivele să ne bucurăm de aer curat și de soare și pe timpul iernii, însă este nevoie de puțină precauție.
Pentru împătimiţii sporturilor de iarnă, nimic nu este mai frumos decât o zi însorită pe pârtia de schi.
Dacă ştiţi cum să vă protejaţi pielea, vă veţi întoarce de la munte cu un bronz mai frumos decât cel de mare.
Condiţiile climaterice de la munte sunt agresive pentru piele. Vântul, frigul, zăpada şi soarele distrug filmul hidrolipidic al pielii, bariera noastră protectoare şi produc deshidratare dacă nu luăm măsuri speciale de îngrijire şi protecţie, mai ales dacă avem un ten foarte sensibil.
Crema intens hidratantă, mai grasă decât cea utilizată în mod curent, nu trebuie să lipsească din trusa de îngrijire, pentru că numai cu ajutorul ei putem menţine filmul hidrolipidic atât de necesar pielii în acest sezon.
Cei care nu puteți tolera substanțele chimice din cremele cu factor de protecție, puteți apela la binefacerile anumitor tipuri de uleiuri naturale, care conțin o barieră împotriva ultravioletelor.
Este vorba despre uleiul de cocos, dar și despre cel de ginseng se spune că este unul foarte potrivit pentru expunerea la soare.
Fii primul care comentează