Image 1
Image 2

MANAGEMENT SISTEM INTEGRAT

Ministerul Sănătății alocă 200.000 de euro pentru digitalizarea raportării stocurilor de medicamente

Ministerul Sănătății dă startul unei noi investiții în valoare de 200.000 de euro, bani din PNRR pentru digitalizarea sistemului de raportare a stocurilor de medicamente.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Prin implementarea acestui proiect, Ministerul Sănătății va crea o bază de date care va cuprinde toate informațiile referitoare la medicamentele comercializate în România, de la autorizarea acestora, până la eliberarea către pacienți.

 

De asemenea, în cadrul proiectului se va dezvolta un sistem integrat de management al medicamentelor autorizate de punere pe piața din România, care implică interoperabilitatea tuturor sistemelor informatice de la nivel național într-o soluție unică e-Sănătate.

 

Obiectivele specifice sunt:identificarea nevoii reale de medicamente pentru pacienții din România; elaborarea de politici și strategii sustenabile în domeniul farmaceutic; interoperabilitatea bazelor de date privind medicamentele; dezvolvarea unui modul în cadrul SER necesar procesului de aprobare/corecție anuală a prețurilor la medicamente de uz uman; digitalizarea procesului de autorizare de către Ministerul Sănătății a unităților farmaceutice.

 

Investiția se ridică la peste 200.000 de euro, bani din PNRR și se realizează în parteneriat cu Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România și Serviciul de Telecomunicații Speciale.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

GLICEMIA

10 alimente care scad glicemia

Pentru persoanele cu diabet sau alte afecțiuni ce influențează nivelul glicemiei, dieta este mai mult decât importantă în menținerea nivelului optim de zahăr în sânge.