Image 1
Image 2
Acasa

ȘEDINȚĂ DE GUVERN

Ministerul Finanţelor, împuternicit să angajeze avocat pentru procesul cu Pfizer

Ședință de guvern cu un singur punct pe ordinea de zi.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Miniștii Cabinetului Ciolacu se întrunesc joi, de la ora 12, într-o nouă ședință pentru a împuternicii Ministerului Finanţelor să contracteze ” servicii de asistență juridică și reprezentare în vederea asigurării reprezentării României în cauza înregistrată cu nr.F5331-23, aflată pe rolul Tribunalului de Primă Instanță francofon din Bruxelles, cu prim termen de judecată la data de 20.02.2024”.

 

 

 

 

Este vorba de  litigiul intentat de compania Pfizer împotriva statului român.

 

 

 

Săptămâna trecută, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a exprimat opinia privind această acțiune.

 

 

 

Problema este legată de faptul că firma care va reprezenta în mod efectiv România la proces trebuie să cunoască legislaţia din Belgia şi procesul se desfăşoară în limba franceză. Eu am luat legătura cu cei din Polonia, am avut o discuţie legată de acest proces şi de o încercare de coordonare a poziţiilor celor două ţări. Mai există şi cea de a treia ţară, Ungaria. O să vedem dacă putem să avem o reprezentare comună sau separată, dar oricum echipele de avocaţi să discute unii cu ceilalţi. Eu bănuiesc că şi compania Pfizer o să cumpănească bine în cadrul acestui proces, pentru că mie cel puţin, ca om de sănătate publică, mi se pare absolut nefiresc ca o companie farmaceutică să arunce în aer credibilitatea vaccinării în general, nu mă refer la vaccinarea anti-COVID“, spunea Rafila, duminică seară, la Antena 3, potrivit Agerpres.

 

 

 

 

Notificarea cu privire la litigiu a fost primită de autorităţile de la Bucureşti în decembrie, în legătură cu nerealizarea achiziţiei de 28 de milioane de doze de vaccin anti-COVID.

 

 

 

CITEȘTE ȘI;România, dată în judecată de Pfizer – BioNTech. Ce spune ministrul Rafila

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with