Image 1
Image 2

BANI PENTRU NAVETĂ

Ministrul Deca le cere inspectorilor să adune de la școli sumele forfetare pentru elevii navetiști

Inspectoratele școlare din cele 14 județe unde elevii navetiști nu au primit până acum abonamente gratuite trebuie să adune de la școli calculele cu sumele forfetare pentru elevii navetiști...
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

… din aceste 14 județe, le-a transmis ministrul Educației, inspectorilor școlari, potrivit surselor Edupedu.ro.
Amintim, elevii din cel puțin 14 județe nu au beneficiat de transport gratuit de la începutul anului școlar din cauza unei lacune din legea Educației.
Nu a fost prevăzută situația în care Consiliile județene nu au încheiate contracte cu operatori de transport, deși aproape jumătate dintre județe se află în această poziție.

 

Peste 110 mii de elevi fac naveta la școală, iar jumătate dintre ei sunt nevoiți să plătească abonamente de transport din banii lor, potrivit surselor Edupedu.ro.
Luni, inspectoratele școlare din cele 14 județe unde elevii navetiști nu au primit abonamente gratuite pentru a ajunge la școală, trebuie să adune de la școli calculele cu sumele forfetare ce urmează să fie acordate elevilor navetiști, le-a transmis ministrul Educației, Ligia Deca, inspectorilor școlari, potrivit surselor Edupedu.ro.

 

La finalul anului trecut, Guvernul a aprobat o Hotărâre de Guvern prin care și elevii din cele 14 județe unde nu sunt asigurate servicii de transport rutier județean vor putea primi sume foarfetare.
Acest lucru ar trebui să se întâmple începând cu data de 1 februarie 2024 elevii vor beneficia de sume forfetare, în baza valorilor aprobate de consiliile judeţene, iar operatorii își vor primi banii restanți tot pe baza acestor valori, transmitea Ministrul Educației pe 8 ianuarie.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

LUMEA COPIILOR

Aventura meseriilor: Săptămâna educativă a Grupei mijlocii B de la ‘Grădinița Nr. 9’ Satu Mare

La Grădinița cu Program Prelungit Nr. 9 din Satu Mare, Grupa Mijlocie B a explorat lumea fascinantă a meseriilor printr-o serie de activități interactive și educative, învățând despre diversitatea și importanța fiecărei profesii în comunitate. Copiii au participat la ateliere creative transformând grădinița într-un mic univers profesional, totul sub deviza că „Meseria este brățară de aur.