Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Monica Bellucci a fost distinsă cu Premiul Donostia la Festivalul de Film de la San Sebastian

Monica Bellucci
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Monica Bellucci
Monica Bellucci

Actrița italiană Monica Bellucci a fost distinsă miercuri seara cu Premiul Donostia la Festivalul de Film de la San Sebastian acordat pentru întreaga carieră, un premiu pe care l-a primit cu modestie și naturalețe, relatează EFE.

“‘Gracias, Espańa’, a spus simplu actrița la primirea premiului din mâinile actorului John Malkovich, președinte al juriului celei de-a 65-a ediții a Festivalului și care a fost onorat la rândul său cu premiul Donostia în 1998.

Bellucci și-a schimbat ținuta riguroasă, compleul sacou-pantalon și bluza albă de mătase, pe care a purtat-o la conferința de presă la venirea sa la San Sebastian, cu o spectaculoasă rochie de seară roz la ceremonia de premiere.

Pe ecranul gigant al sălii, pregătită să primească 3.000 de persoane pentru această gală, au fost proiectate imagini ale filmelor sale, de la primele, precum ”Dracula” (1992), al lui Coppola, și până la ”On the Milky Road” (2016), al lui Emir Kusturica, titluri ale unei cariere care a îmbinat cinematografia de tip comercial cu filme de autor, despre care actrița a spus că dacă s-ar întoarce în timp le-ar repeta fără regrete.

Monica Bellucci este ultima dintre cei trei artiști distinși cu acest premiu onorific care la actuala ediție a festivalului de la San Sebastian a fost decernat pentru întreaga carieră regizoarei belgiene Agnes Varda și actorului argentinian Ricardo Darín.

Seara s-a încheiat cu proiecția a două filme din cariera actriței, pe care le-a ales însăși Monica Bellucci, ambele din anul 2000: ‘Under suspicion’, de Stephen Hopkins, și ‘Malena’, de Giuseppe Tornatore.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns