Image 1
Image 2

POLITICĂ

Motreanu: Românii din Spania ar putea obține dublă cetățenie

Românii din Spania ar putea obține dublă cetățenie, a declarat europarlamentarul PNL, Dan Motreanu
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Într-o declarație recentă, liberalul Dan Motreanu a adus în discuție mai multe aspecte importante legate de viziunea asupra viitorului României.

El a explicat cum vor putea solicita românii cetățenie spaniolă.

 

 

 

 

Unul dintre avantajele majore ale obținerii dublei cetățenii este eliminarea obligației de a renunța la cetățenia română în cazul solicitării cetățeniei spaniole. Această schimbare ar simplifica procesul de integrare a românilor în societatea spaniolă, oferindu-le oportunitatea de a se bucura de drepturile cetățenilor spanioli fără a renunța la cea română.

 

 

 

Românii din Spania ar putea obține dublă cetățenie, un acord în acest sens fiind negociat de România și Spania. Asta ar însemna că românii din Spania vor putea solicita cetățenia spaniolă fără să mai fie obligați să renunțe la cea română, așa cum se întâmplă în prezent.
Deținerea cetățeniei spaniole permite obținerea unor slujbe în administrație, ordine publică sau educație, posturi la care rezidenții nu au acces.” a declarat Motreanu.

 

 

 

Potrivit prim-vicepreședintelui PNL, Dan Motreanu negocierile au fost inițiate în noiembrie 2022 între guvernele conduse de Nicolae Ciucă și Pedro Sanchez.

 

 

 

”Negocierile pentru dubla cetățenie au început în noiembrie 2022, când cele două guverne, conduse de Nicolae Ciucă și Pedro Sanchez, au organizat o ședință comună. Cei doi premieri au anunțat înfiinţarea unui grup de lucru în vederea analizării soluţiilor pentru acordarea dublei cetăţenii românilor din Spania. Din grupul de lucru fac parte reprezentanți din ministerele Afacerilor Externe și de Interne din cele două țări.” a adăugat Motreanu.

 

 

 

 

În final el s-a referit la sprijinul Spaniei pentru aderarea României la Schengen.

 

 

Cu același prilej, premierul Spaniei a anunțat că țara sa sprijină aderarea României la spațiul Schengen, fapt confirmat de acceptarea României cu frontierele aeriene și maritime, chiar în timpul președinției spaniole a Consiliului UE.”,  a conchis prim-vicepreşedintele PNL, europarlamentarul Dan Motreanu.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:Din martie 2024, România intră cu un picior în Schengen

 

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with