Image 1
Image 2
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

O conopidă, 500 grame de carne tocată de pasăre (la conopidă alt fel de carne nu se potrivește), o ceapă, un ardei (nu neapărat), 3 linguri de unt, un ou, o linguriță de boia de ardei sare, piper, 2 linguri de pesmet, smântână la servire

Mod de preparare:

Se rupe conopida în bucheţele, fără să lăsați cotoare prea mari, se spală şi se fierb pe jumătate în apă cu sare, apoi se strecoară și se scurg de apă. Carnea tocată se căleşte cu ceapa tocată mărunt, la care se poate adăuga și un ardei mărunțit fin sau o lingură de pastă de ardei, dar nu în mod obligatoriu. Se adaugă boiaua, un praf de piper, sare şi după ce se ia de pe foc, se lasă să se răcească puțin și se adaugă și oul bătut în prealabil. Se unge o tavă antiaderentă cu unt și se presară cu pesmet. Se aşază un rând de conopidă, împărţind astfel buchetele, încât stratul să fie cât mai egal. Se pune un rând de carne apoi alt rând de conopidă. Se presară cu pesmet, eventual și cu cașcaval răzuit, se adaugă o lingură de unt împărțit pe toată suprafața. Se dă la cuptor până se rumenește frumos. Se servește cu smântână.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Papanaşi delicioşi cu gem şi smântână

DESERT

Papanaşi delicioşi cu gem şi smântână

Această rețetă de papanași cu brânză de vaci, smântână și gem este o îmbinare perfectă între textura fină a brânzei, dulceața gemului și cremozitatea smântânii, transformând fiecare îmbucătură într-o experiență culinară memorabilă. Savurați acest desert tradițional românesc și lăsați-vă cucerit de gustul său autentic!

Okonomiyaki: Omletă în stil japonez

Okonomiyaki: Omletă în stil japonez

Similar cu o omletă sau o clătită, okonomiyaki este un fel de mâncare japonez extrem de popular. Aluatul se face cu ouă, făină, apă, igname ras și varză mărunțită. În amestec sunt adăugate ocazional ingrediente suplimentare precum pește, fructe de mare, carne, legume sau brânză.

Pulpe de pui umplut cu ciuperci

Am incercat mai multe variante de piept de pui umplut si, dintre toate, aceasta mi-a placut cel mai mult. Amestecul de ciuperci, patrunjel si cascaval este o bunatate, iar faptul ca pieptul este in strat subtire, il face mai putin sec si lasa mai mult loc umpluturii.