Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

NEW YORK: A doua misiune Virgin Galactic pentru verificarea viabilităţii turismului spaţial

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Prin calatorii ocazionale se va studia viabilitatea turismului spatial
Prin calatorii ocazionale se va studia viabilitatea turismului spatial

Preţul unui zbor cu avionul-rachetă Virgin Galactic costă 450.000 de dolari, însă cu tot cu aceste costuri ridicate, aproximativ 400 de oameni au cumpărat bilete să călătorească în spaţiu. Pentru ca oricine să se bucure de o experienţă cu totul inedită, a fost organizat un concurs, care şi-a anunţat câştigătorii după câteva luni de la lansare.

Este vorba despre un britanic în vârstă de 80 de ani, fost olimpic, o studentă şi mama acesteia. Cei trei vor decola cu nava Unity, în cadrul proiectului Virgin Galactic, din New Mexico, şi vor ajunge la marginea spaţiului, pentru că mijlocul de transport nu are viteza necesară să finalizeze o orbită completa a Pământului. Practic, călătorii vor ajunge la 85 de kilometri deasupra Pământului şi vor experimenta imponderabilitate, preţ de câteva minute.

Multimilionarul american Dennis Tito a devenit primul turist spaţial din lume în 2001, plătind 20 de milioane de dolari. Recent, compania spaţială a CEO-ului Amazon, Jeff Bezos, Blue Origin, a învins Virgin Galactic în cursa pentru a deveni prima companie care a transportat pasageri plătitori în spaţiu.

Ambele companii spun că misiunile lor sprijină demersurile ştiinţifice şi oferă servicii pentru cei foarte bogaţi, dar turismul spaţial a fost criticat pentru costul său mare şi impactul asupra mediului.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Ziua Naţională a Portului Tradiţional din România, marcată de oșeni la Sâmbră

DEALUL DE LA HUTA CERTEZE

Ziua Naţională a Portului Tradiţional din România, marcată de oșeni la Sâmbră

Oșenii au sărbătorit Ziua Naţională a Portului Tradiţional din România la Sâmbra Oilor, îmbrăcând cu multă cinste și onoare straiele populare moștenite din generație în generație. De la cel mai mic cocon, și până la cel mai în vârstă oșan, fiecare dintre participanți a scos din lada de zestre cele mai mândre cămeși, spre a le etala în cadrul celei mai mari sărbători câmpenești din Țara Oașului.