Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

SCHENGEN

Nicolae Ciucă salută declarațiile ministrului Gerhard Karner

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă salută decizia ministrul austriac de Interne Gerhard Karner...
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

…. privind accepte intrarea României în Spațiul Schengen în ceea ce privește aeroporturile.

”Salutăm declarațiile ministrului de interne austriac care dovedesc o flexibilizare a poziției partenerilor austrieci.

Ceea ce a făcut ministrul Karner, a fost o declarație publică încurajatoare în care a pus și unele condiții care se vor discuta și analiza în perioada următoare.” a scris președintele Senatului, Nicolae Ciucă.

 

 

 

Potrivit președintelui PNL, Nicolae Ciucă, la finalul anului ar urma să aibă loc un consiliu extraordinar JAI.

” Decizia o așteptăm la consiliul extraordinar JAI organizat la finalul anului de președinția spaniolă la UE. Madridul a dovedit implicare în identificarea unor soluții constructive într-o optică europeană.” a mai transmis Ciucă.

 

 

 

 

El apreciază că o eventuală reușită este consecința conlucrării tuturor forțelor politice, a instituțiilor statului, în mod deosebit Președinție și Guvern, și în special activitatea profesionistă a ministerului de interne și a ministerului de externe.

”Până la posibila decizie în ceea ce privește Schengen apreciem deschiderea colegilor de la Viena. Așteptăm să vedem și rezultatul votului olandez și rezultatele discuțiilor cheie ale miniștrilor de interne prezenți în Slovenia luni 11 Decembrie. Există o dinamică cu un ton mai pozitiv dar care deocamdată rămâne în chenarul prudenței și al negocierilor.” a conchis Ciucă.

 

 

 

Reacția vine după ce ministrul austriac de Interne Gerhard Karner și-a exprimat acordul cu privire la posibila intrare a României și Bulgariei în zona Schengen, cu condiția respectării unui set de cereri, conform informațiilor transmise de radioul public austriac ORF, citând surse guvernamentale.

 

 

 

 

Ministrul de Interne Gerhard Karner este pregătit să relaxeze dreptul de veto al Austriei cu privire la România și Bulgaria, cel puțin în ceea ce privește traficul aerian.

Potrivit informațiilor publicate de ziarele austriece în weekend, controalele la frontierele aeriene ar putea fi eliminate, cu menținerea statutului actual pentru frontierele terestre. Astfel, Bulgaria și România nu ar deveni oficial membre Schengen, ceea ce nu i-ar ajuta pe transportatorii rutieri de marfă.

 

 

 

 

Printre condițiile puse de austria se numără și acceptarea de către România și Bulgaria a solicitanților de azil, în special afgani și sirieni.

Ministrul de Interne Gerhard Karner urmează să se întâlnească cu reprezentanții altor state implicate în această problemă, în cadrul unei vizite în Slovenia, pentru a discuta condițiile necesare pentru ca Austria să aprobe “Air Schengen” – aderarea României și Bulgariei la Schengen prin frontierele aeriene.

 

CITEȘTE ȘI:

 

Criză la frontierele Schengen: Europa se blindează în fața amenințărilor teroriste

 

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns