Image 1
Image 2

IFPLUSATOP

Bani pentru clientela de partid sau cum să faci bani fără muncă

În timp ce România se confruntă cu o situație fiscală dificilă, la nivel național și local există o sumedenie de instituții, autorități și agenții care “mănâncă“
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

…. sume importante de la bugetul statului.

 

 

 

Asta în condițiile în care din ce în ce mai multe familii ocupațional protestează. Profesorii amenință cu proteste, grefierii și judecătorii protestează, instituțiile din subordinea Ministerului Sănătății protestează. Bugetarii în general sunt nemulțumiți de salarii și pe acest fond protestează ori amenință cu protestele. Ce să spună angajații din sectorul privat, pe ei nu-i ascultă nimeni.

 

 

 

În tot acest timp statul risipește banii pe autorități și instituții inutile. Coaliția de guvernare PSD-PNL a promis o reformă profundă a aparatului bugetar și reducerea cheltuielilor bugetare. Deocamdată lucrurile bat pasul pe loc.

 

 

 

În articolul de astăzi ne-am propus să vă prezentă, cu ce se ocupă Autoritatea de Ordine Publică și ce indemnizație încasează fiecare membru. Asta în condițiile în care ATOP are rol consultativ.

 

Lună de lună, fiecare membru ATOP încasează 1.642 de lei

 

 

Ați auzit de Autoritatea Teritorială de Ordine Publică? Probabil că nu. Vă spune noi, este un organism cu rol consultativ, înființat în 2002, în Guvernarea Năstase, care funcționează și astăzi. Funcționează în toate județele țării, iar la nivelul județului Satu Mare ATOP are 16 membri. Fiecare membru încasează lună de lună, câte 1.642 de lei, adică aproape cât salariul minim pe economie. Până anul acesta, mebri ATOP au încasat indemnizații lunare mai mari decât salariu minim. Având doar rol consultative, ATOP face recomandări.

 

 

“ATOP Satu Marea are întâlniri în fiecare oraș din județ, cu primarul orașului și primarii comunelor din zona respectivă, precum și cu șefii secțiilor de poliție la care sunt arondate comunele.” se arată într-un răspuns pentru Informația Zilei.

 

 

 

 

În 2023, până la finele lunii august, au avut loc dezbateri pe următoarele subiecte: “analiza situației consumului de droguri la nivelul județului Satu Mare, dezbatere privind asigurarea climatului de siguranță publică în incinta și în zona adiacentă unităților de învățământ preuniversitar din județul Satu Mare, situația unităților de învățământ de la nivelul județului Satu Mare, din punct de vedere al securității la incendiu”.

 

 

 

Așadar membrii ATOP Satu Mare încasează pentru o ședință 1.642 lei, aproape cât primește un angajat cu salariul minim pe economie primește pentru o lună de muncă.

 

 

Cine sunt mebrii ATOP Satu Mare

 

 

Consilierul județean (UDMR) Andrei Veron este președintele ATOP Satu Mare. Beniamin Kira – consilier județean (PNL), Carmen Maria Dobra – consilier județean (PNL), Robert Gyula Erdei – consilier județean (UDMR), Ștefan Kaiser – consilier județean (UDMR), Gheorghe Marincaș – consilier județean (PSD), Neculai Avorniciți – consilier județean (PSD), Otilia Szejke – consilier local (UDMR), Ștefan Bertici – consilier local UDMR, Alfater Tamas – subprefect al județului Satu Mare, Sorin Stan – șeful Inspectoratul Poliției Județene Satu Mare, Florin Boca – reprezentant al Corpului Național al Polițiștilor, col. Gheorghe Vlonga – șeful Inspectoratul Județean de Jandarmi Satu Mare, Ovidiu Traian Leuca – șeful Inspectoratului Județean pentru Situați de Urgență Satu Mare, Alin Titus Pîrcălab – Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare, Vasile Chișluca – șeful Poliția Locală Satu Mare sunt ceilalți membri.

 

 

Fiecare membru încasează anual 19.704 lei, iar suma totală încasată anual de cei 16 membrii ATOP este de 315.254 lei.

 

 

Ce spune președintele ATOP Satu Mare despre indemnizația încasată

 

 

L-am întrebat și noi pe președintele ATOP Satu Mare care a fost cea mai importantă realizare pe anul trecut și pe anul în curs.

 

 

Iată răspunsul comunicat redacției cotidianului Informația Zilei: “În anul 2022 au avut loc dezbateri privind modul în care se implică primăriile în asigurarea climatului de siguranță al cetățenilor, cu următoarele subiecte principale de discuție: Plan de prezentare privind angrenarea instituțiilor statului, prin Centrul de Coordonare și Conducere a Intervenției, în misiunile de sprijin generate de conflictul militar din Ucraina: Prezentarea numărului de locuri la instituțiile de învățământ ale M.Ap.N. și S.R.I. care pregătesc personal pentru M.A.I., în anul școlar/universitar 2022-2023, încercându-se implicarea primarilor în sensibilizarea tinerilor din zona de competență, pentru a se îndrepta spre instituțiile de învățământ respective: Abuzul și violența în familie – de la nepăsare la atitudine – cum putem diminua acest fenomen.

 

În anul 2023, până la finele lunii august, au avut loc, de asemenea, astfel de dezbateri, cu următoarele subiecte principale de discuție< Analiza situației consumului de droguri la nivelul județului Satu Mare> Dezbatere privind asigurarea climatului de siguranță publică în incinta și în zona adiacentă unităților de învățământ preuniversitar din județul Satu Mare> Situația unităților de învățământ de la nivelul județului Satu Mare, din punct de vedere al securității la incendiu.”

 

 

“ATOP oferă consultanță pe diferite probleme de ordine publică UAT-urilor din județ, încurajând primarii să ia măsuri care să sporească siguranța cetățenilor. Nu este însă de competența noastră să facem autoevaluarea muncii depuse și a eficienței, a spus președinte ATOP Satu Mare, Veron Andrei, fiind întrebat dacă consideră că indemnizația este pe măsura muncii depuse și a eficienței.

 

 

 

Vă lăsăm pe dumneavoastră, contribuabilii, să trageți singuri concluzii în legătură cu necesitatea acestei Autorități.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Consiliul Judeţean contractează un credit de 25 de milioane de lei pentru continuarea investiţiilor

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with