Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Noi controale în centre rezidenţiale: Ce amenzi s-au mai dat în judeţul Satu Mare?

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Prefectura Satu Mare ne-a comunicat rezultatele controalelor efectuate de echipele de control constituite în baza Ordinelor prefectului nr. 220/10.07.2023 şi 221/11.07.2023 pentru verificarea centrelor rezidenţiale destinate persoanelor vârsnice, persoanelor cu dizabilităţi şi copiilor, pe parcursul zilei de joi, 13 iulie.

Astfel, în data de 13.07.2023 au fost verificate doisprezece centre rezidenţiale de îngrijire şi asistenţă socială, toate fiind centre rezidenţiale pentru copii. Din cele doisprezece centre, nouă sunt cu finanţare publică, aparţinând DGASPC Satu Mare (3 în Carei şi câte unul în Noroieni, Tăşnad, Răteşti, Odoreu, Păuleşti, Vetiş) şi trei sunt ale organizaţiilor neguvernamentale în Mărtineşti (2 locaţii ale Asociaţiei Casa Speranţei) şi unul în Carei (Asociaţia Congregaţia Surorilor Piariste). Centrele verificate în cursul zilei precedente au 122 copii rezidenţi.

Au fost identificate următoarele deficienţe:
– Neîndeplinirea standardelor de licenţiere;
– Lipsa măsurilor şi a planurilor de pază a obiectivului şi persoanelor;
– Funcţionare fără autorizaţie de securitate la incendiu, exploatarea necorespunzătoare a instalaţiilor, depozitare materiale inflamabile lângă surse de căldură,
– păstrarea alimentelor în condiţii necorespunzătoare

A fost aplicat un număr total de 28 de sancţiuni, din care o amendă în cuantum total de 2500 lei şi 27 avertismente. Sancţiunile au fost aplicate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (o amendă şi 10 avertismente), Inspectoratul Judeţean de Poliţie (12 avertismente), Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (2 avertismente), Direcţia de Sănătate Publică (3 avertismente). De asemenea, urmare a încheierii actelor de control la centrele verificate în zilele anterioare, au mai fost aplicate 35 de sancţiuni, din care 5 amenzi în valoare totală de 40500 lei aplicate de Inspectoratul Teritorial de Muncă şi 30 de avertismente applicate de Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (4) şi Inspectoratul Teritorial de Muncă (26).

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

26 de fapte ilegale într-o zi la frontieră

Duminică, 14 ianuarie, prin punctele de fro­ntieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control aproximativ 183.200 de persoane, cetățeni români și străini, şi peste 47.600 de mijloace de transport.