Image 1
Image 2

CONTROALE LA FRONTIERA

Oare sunt și care intră cu articole neconforme?

În intervalul 25-27 noiembrie 2023, comisarii de la Comisia Județeană pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Satu Mare au desfășurat două acțiuni de control...
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

…la solicitarea Poliției de Frontieră, focalizându-se asupra a trei transporturi de articole uzate, printre care se numără articole textile, încălțăminte, mobilier, saltele și produse de uz casnic. Destinatarii acestor produse erau Asociația Noua Hilfe Suceava și Mobel Gam Prod Com Serv SRL Suceava, iar țările de origine ale produselor sunt Germania și Franța.

 

Verificările au relevat că aceste articole uzate nu erau însoțite de documente care să ateste procesele de curățare, dezinfecție și dezinsecție conform prevederilor HG 163/2007, alăturate de Legea 245/2004 și Regulamentul (UE) 1020 din 2019 al Parlamentului European și al Consiliului privind supravegherea pieței și conformitatea produselor. Prin urmare, acestea nu puteau fi considerate produse sigure, iar CJPC Satu Mare a decis neautorizarea punerii pe piață a unei cantități de aproximativ 18.500 kg de articole uzate, evaluată la circa 45.000 lei.

 

Comisarii CJPC Satu Mare reafirmă hotărârea de a continua acțiunile de verificare a respectării drepturilor consumatorilor. Așa cum au demonstrat în ultimele zile, nu vor permite intrarea pe teritoriul României a produselor care nu respectă normativele legale în vigoare și care ar putea pune în pericol viața, sănătatea, securitatea sau interesele economice ale consumatorilor.

 

Imaginile surprinse în timpul acțiunilor de control atestă aspectele invocate în cadrul acestui comunicat.

 

CITEȘTE ȘI:

Tânără cu tupeu la Căpleni! După miezul nopții i-a furat lanțul de 6.000 de lei

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

CUTREMUR ÎN MAROC

Peste 600 de persoane au murit

Un cutremur puternic a lovit centrul Marocului în timpul nopţii de vineri spre sâmbătă, producând daune materiale semnificative în mai multe oraşe, însă autorităţile nu au raportat deocamdată victime, conform informaţiilor furnizate de AFP.