
Ingrediente:
Pentru omletă: 4 ouă, puţin ulei, condimente, o lingură de făină. Pentru umplutură: 250 g de spanac proaspăt sau un pachet de circa 100 g de spanac fiert şi congelat, un ou, un căţel de usturoi, circa 100 ml lapte, o lingură cu vârf de făină, ulei, sare, piper.
Mod de preparare:
Spanacul se curăţă de codiţe şi se spală bine. Se fierbe şi se strecoară, apoi se toacă bine cu robotul sau cu blenderul. Din făină şi ulei se face un rântaş mai consistent, însă, de data aceasta fără boia de ardei şi călit abia până când începe să fie gălbuie. Se adaugă usturoiul pisat, apoi pasta de spanac, sare, piper şi treptat şi laptele, amestecând în continuu, iar compoziţia se mai fierbe 3-5 minute. Se ia de pe foc şi după ce se răceşte puţin, se adaugă şi oul bătut în prealabil. Se bat bine ouăle pentru omletă, se condimentează, se adaugă făina, cu grijă, să nu facă noduri. Într-un vas antiaderent se face o omletă, iar aceasta se umple cu crema de spanac. Dacă omleta a fost făcută în vas pătrat, sau tavă, se poate face şi ruladă, care apoi se feliază.
1 comentariu
Faceti niste receta de nota 0 mai bine nu puneti nimic