Image 1
Image 2

Omletă umplută cu spanac

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

Pentru omletă: 4 ouă, puţin ulei, condimente, o lingură de făină. Pentru umplutură: 250 g de spanac proaspăt sau un pachet de circa 100 g de spanac fiert şi congelat, un ou, un căţel de usturoi, circa 100 ml lapte, o lingură cu vârf de făină, ulei, sare, piper.

Mod de preparare:

Spanacul se curăţă de codiţe şi se spală bine. Se fierbe şi se strecoară, apoi se toacă bine cu robotul sau cu blenderul. Din făină şi ulei se face un rântaş mai consistent, însă, de data aceasta fără boia de ardei şi călit abia până când începe să fie gălbuie. Se adaugă usturoiul pisat, apoi pasta de spanac, sare, piper şi treptat şi laptele, amestecând în continuu, iar compoziţia se mai fierbe 3-5 minute. Se ia de pe foc şi după ce se răceşte puţin, se adaugă şi oul bătut în prealabil. Se bat bine ouăle pentru omletă, se condimentează, se adaugă făina, cu grijă, să nu facă noduri. Într-un vas antiaderent se face o omletă, iar aceasta se umple cu crema de spanac. Dacă omleta a fost făcută în vas pătrat, sau tavă, se poate face şi ruladă, care apoi se feliază.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Connect with

O IDEE PE ZI

Borș rusesc /ucrainean cu dafin

Borşul rusesc era o delicatesă, este foarte uşor de pregătit. Conţine cam toate legumele pe care le avem toamna dar poate fi preparat şi în restul anotimpurilor. Acest borș se poate găti și fără carne. Dres cu ou și smântână e tot atât de gustos. În unele regiuni ale Ucrainei, carnea e înlocuită cu ciuperci (hribi uscați).

Rețeta de pui Marengo

REȚETE FRANȚUZEȘTI

Reteta preferată a lui Napoleon: Puiul Marengo

Napoleon Bonaparte este cunoscut pentru multe lucruri, dar când vine vorba de mâncarea sa preferată, istoria ne spune că era un om cu gusturi relativ simple pentru statutul său. Una dintre mâncărurile despre care se spune că îi plăcea mult era “Puiul Marengo”. Această mâncare a fost creată în urma bătăliei de la Marengo, când bucătarul său, Dunand, a fost forțat să improvizeze o masă cu ingredientele disponibile după victoria franceză asupra austriecilor în 1800.