ANSVSA a organizat o întâlnire cu reprezentanţi ai sectorului de panificatie, pentru a clarifica şi demonta mitul conform căruia pâinea neambalată ar reprezenta o sursă de contaminare cu COVID-19. Informaţia, apărută într-un spot publicitar, a cauzat confuzie.
Reprezentanţii asociaţiilor şi patronatelor din domeniul panificaţiei au reclamat faptul că informaţiile eronate apărute în spaţiul public au creat confuzie în rândul operatorilor şi o stare de îngrijorare nejustificată în rândul consumatorilor. Cu acest prilej, ANSVSA a reiterat faptul că la această dată nu există dovezi ştiinţifice că alimentele sunt o sursă probabilă sau o cale de transmitere a virusului.
Ca urmare a celor mai sus menționate, ANSVSA consideră că nu este necesară reglementarea suplimentara a comercializării produselor de panificație neambalate. ANSVSA ia în considerare toate studiile şi opiniile ştiinţifice, care respectă rigurozitatea ştiinţifică.
1 comentariu
************************** Daca un infectat Covid tuseste in palma dupa care prinde painea neambalata de pe raftul magazinelor acesta vreti sa-mi spuneti ca nu constituie o sursa de infectie pt. cel care o cumpara ?…..Mai bine obligati pe producatori sa-si ambaleze painea !!!. Ce fel de protectie al consumatorului mai este si asta ?. Si asta constituie un factor pt. care ajungem in scenariul rosu de infectare.