Image 1
Image 2

REȚELE SOCIALE

Pe glob s-a depășit un important prag al utilizatorilor de reţele sociale 

Numărul de utilizatori activi de pe reţelele sociale a depăşit în 2023 pragul...
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

… de 5 miliarde de persoane, adică 62,3% din populaţia mondială, potrivit unui raport anual, transmite AFP. Anul trecut, numărul de utilizatori activi de pe reţelele sociale a crescut cu 5,6% comparativ cu 2022, în timp ce populaţia mondială a înregistrat o creştere de 0,9%, precizează raportul elaborat de agenţia We are social şi compania Meltwater. Comparativ, la nivel mondial există 5,35 miliarde de persoane care dispun de o conexiune la Internet.

 

Cea mai importantă reţea socială, în funcţie de numărul de utilizatori, este Instagram (parte din grupul Meta) cu un total de 1,65 miliarde de utilizatori, urmată de TikTok (1,56 miliarde). Autorii raportului recunosc totuşi că există o anumită lipsă de precizie cu privire la conturile automatizate sau cu privire la persoanele care au deschis conturi sub diferite identităţi.

 

 

Ca o dovadă a curiozităţii generată de inteligenţa artificială, pagina Wikipedia cea mai consultată în 2023, în toate limbile cumulate, este cea a ChatGPT, cea mai cunoscută inteligenţă artificială generativă dezvoltată de firma OpenAI.

 

 

We are social este o agenţie internaţională cu 1.100 de angajaţi repartizaţi în 19 birouri din întreaga lume. Înfiinţată la Oslo în 2001, Meltwater are 50 de birouri repartizate pe şase continente, iar sediul său social este la San Francisco, California.

 

CITESTE SI:

Depresia poate fi tratată prin terapia pentru dependența de rețele sociale

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with