Image 1
Image 2
Acasa

GESTIONAREA OBSTACOLELOR

Piedici în calea dezvoltării personale

Despre rolul dezvoltării personale se vorbește foarte mult în ultimii ani. Atunci când se face referire la modalități, tehnici de dezvoltare personală, ....
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

…. ar trebui punctate în tot așa mare măsură și piedicile care stau în calea dezvoltării noastre personală pentru că, din nefericire, sunt destul de multe aceste obstacole.

 

 

Știm de la psihologi, formatori, psihoterapeuți, că dezvoltarea personală joacă un rol important în obținerea mult visatului succes.

 

 

Lipsa informațiilor, frica de eșec

 

 

În schimb, dacă nu punem accentul de-a lungul vieții pe dezvoltarea personalității noastre riscăm garantat să fim trași înapoi și să nu reușim vreodată să atingem obiectivele, fie ele și cele mai realiste cu putință. Persoanele care nu acordă importanță dezvoltării personale nu sunt capabile să își facă un plan de bătaie bine pus la punct, acele persoane dau dovadă de o planificare insuficientă și, mai mult decât atât, suferă din cauza lipse de informații.

 

La cursurile de dezvoltare personală se învață de obicei și cum se face un plan individual pe termen scurt, mediu sau lung. E de fapt un proiect al nostru, iar dacă proiectului îi lipsesc informațiile necesare, nu are cum să fie bun. Oamenii care fug de tot ceea ce înseamnă dezvoltare personală sunt oameni cu o puternică frică de eșec.

 

 

Frica

 

 

Și iată că am ajuns la una din cele mai mari piedici în calea dezvoltării personale – frica. Alături de scuze și de amânare, frica e unul din cei mai periculoși dușmani când vine vorba să facem ceva pentru noi, pentru creșterea noastră. Obstacole destul de dificile, dar nu imposibil de înlăturat, de depășit.

 

Frica este o emoție de bază, una fundamentală. Printre cele mai comune frici se numără cele de critică, respingere, judecată ori eșec. Nu e nimic grav în a simți că ne e frică, însă trebuie să învățăm să îi controlăm intensitatea.

 

 

Amânarea ne ține în așa – zisa zonă de confort

 

 

Amânarea nu aduce nici ea ceva bun în viața noastră, ci ne ține în acea zonă de confort în care de fapt nu ne simțim confortabil. Evităm să facem ceva pentru noi, nu îndrăznim, riscăm amânând să facem ceva bun în viața noastră. Pierdem. Și un alt obstacol este scuza. Ne oprește din drum, ne secătuiește de putere, ne face să trăim cu regrete.

 

CITEȘTE ȘI:

 

Dezvoltarea personală pe fondul armoniei

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Câți bani trebuie să ai ca să fii cu adevărat bogat?

FILOZOFIA AVERII

Câți bani trebuie să ai ca să fii cu adevărat bogat?

Thomas Druyen, un sociolog de la Universitatea Sigmund Freud din Viena, autor al cărții „Prinți fericiți”, „Împuternicirea bogăției”, sau „Averea, o filozofie pentru o responsabilitate a superbogaților și o considerație a valorilor”, cercetează de mai bine de 30 de ani lumea celor bogați.