Image 1
Image 2

Piept de pui umplut cu ciuperci

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

4 jumătăţi de piept de pui (circa 7-800 g), 200 g ciuperci champignon, o ceapă de mărime medie, 3 ouă, 4-5 linguri de ulei, sau preferabil, 2-3 linguri de untură (dacă vă place), sare, piper.

Mod de preparare:

Cu un cuţit bine ascuţit pieptul de pui se crestează pentru a putea fi umplut. Se condimentează după gust, şi exteriorul, şi interiorul. Se lasă să la frigider circa 2-3 ore. Ceapa tăiată foarte mărunt se căleşte în ulei, se adaugă ciupercile curăţate şi tăiate bucăţi mici, iar când totul s-a călit, se adaugă 2 ouă bătute bine şi condimentele, apoi totul se mai prăjeşte până când ouăle se întăresc. Se ia de pe foc şi se lasă să se răcească. Se strecoară uleiul şi se amestecă bine cu un ou crud. Cu acest amestec se umple carnea. Se prinde cu scobitoare, ca o perniţă, se aşează pe o tavă antiaderentă, se pot pune lângă acestea câteva bucăţi de cartofi sau alte legume, se dă la cuptor, la foc mare spre mediu şi se coace, până când carnea se rumeneşte. Apoi se unge cu ulei, sau cu untură şi se mai dă puţin la cuptor, să prindă o culoare lucioasă. Se serveşte cu pireu de cartofi, pilaf de orez, sau garnitură asortată.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Buchet Garni

Buchet Garni

Buchetul Garni este un element clasic în bucătăria franceză, însă ideea de a lega ierburile împreună are rădăcini mult mai adânci în istoria culinară europeană. Conceptul de buchet garni, în forma sa actuală, este documentat pentru prima dată în Franța în secolul al XVII-lea, devenind popular în perioada Iluminismului, când bucătăria începea să fie privită mai mult ca o formă de artă și se punea accent pe rafinamentul tehnicilor culinare.

RETETE PENTRU REVELION

Știucă umplută

Am găsit o știucă frumoasă, de 2,7 kg, nu am stat pe gânduri, am luat-o imediat. Direct de la sursă, de la Fish Market de pe Bdul. Cloșca, proaspătă, a fost o adevărată mană cerească. Păcat ca nu am găsit mai multe. Am luat și un șalău micuț, de aproape 1 kg, caraș mare, cam la 1 kg bucată, dulce și gustos (3 bucăți) și 3 novaci mari, de 6 kilograme bucata. Bună marfă și mai ales, extrem de proaspătă.

CARTOFI DELICIOȘI

Cartofi zdrobiți cu ceapă verde și brânză

Să vă spun cât sunt de delicioși? Aproape că nu-mi găsesc cuvintele! Și nu doar atât, acești cartofi zdrobiți la cuptor au și o textură absolut senzațională, cu exteriorul crocant și miezul moale și pufos! În timp ce se coc, bucătăria se umple de un parfum irezistibil. Familionul pofticios nu stă degeaba în acest timp, nuuu! Roiesc toți pe lângă cuptor, cercetând cu nerăbdare prin ușa acestuia, în așteptarea momentului în care vor înfuleca din cartofii fierbinți.