Image 1
Image 2

Pilaf de orez cu pui, la cuptor

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

5-600 g de pui (piept sau pulpe), o ceapă de mărime medie, o jumătate de ardei gras, sau o linguriță de pastă de ardei, o cană de orez, 4-5 linguri de ulei, sare, piper, boia de ardei dulce, bază pentru mâncăruri (delicat de casă, dacă se poate), eventual un vârf de cuțit de oregano (nu în mod obligatoriu), câteva frunze de pătrunjel verde mărunțit, 2,5 – 3 căni de apă sau preferabil, supă de carne.

Mod de preparare:

Ceapa și ardeiul se taie mărunt (sau se răzuiește), se călește în ulei, se adaugă bucățile de carne și se călesc și acestea în continuare. Când carnea capătă o nuanță albicioasă, se adaugă puțină boia, un pic de apă, apoi și celelalte condimente și se amestecă. Se adaugă orezul, apa, se amestecă și se dă la cuptorul preîncălzit. Lăsăm să fiarbă fără să amestecăm, până când orezul absoarbe toată apa. Dacă vă place orezul fiert mai moale, puneți 3 căni de apă. Când se scoate de la cuptor, până când mai e fierbinte se adaugă pătrunjelul tăiat, sau dacă eventual mai e nevoie, se mai condimentează, după gust. Cu ajutorul unui polonic uns cu ulei, se pot forma globuri, care se ornează cu frunzulițe verzi, cu roșii, sau cu salată. Se servește cu murături, sau eventual cu salată de crudități.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

RETETE PENTRU REVELION

Știucă umplută

Am găsit o știucă frumoasă, de 2,7 kg, nu am stat pe gânduri, am luat-o imediat. Direct de la sursă, de la Fish Market de pe Bdul. Cloșca, proaspătă, a fost o adevărată mană cerească. Păcat ca nu am găsit mai multe. Am luat și un șalău micuț, de aproape 1 kg, caraș mare, cam la 1 kg bucată, dulce și gustos (3 bucăți) și 3 novaci mari, de 6 kilograme bucata. Bună marfă și mai ales, extrem de proaspătă.

 Carne de vițel cu spanac în sos de bulion și lămâie

 Carne de vițel cu spanac în sos de bulion și lămâie

Spanacul, bogat în antioxidanți, fier, vitamine A, C, K, și minerale, este recunoscut pentru beneficiile sale asupra sănătății cognitive și a vederii. Studiile arată că flavonoidele din spanac pot stimula funcțiile creierului, îmbunătăți vederea și ajuta în lupta contra unor tipuri de cancer.