Image 1
Image 2

Cine sunt suspecții și cu cine se afișau în online

DUȘI ÎN ARESTUL IPJ IAȘI: Polițistul de frontieră și soția lui angajată a unei bănci au fost reținuți

Polițistul de frontieră și soția lui angajată a unei bănci au fost reținuți
La data de 1 aprilie 2024, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași, împreună cu cei ai Oficiului Național Central pentru Combaterea Falsului de Monedă și ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, au pus în aplicare 5 mandate de percheziție domiciliară, în județul Maramureș, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de punerea în circulație de valori falsificate și înșelăciune.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Din cercetări a reieșit că, în perioada 18 august – 20 august 2023, la mai multe societăți comerciale din județul Iași, s-ar fi prezentat, alternativ, un bărbat și o femeie, care ar fi pus în circulație bancnote contrafăcute, din cupiură de 100 de lei, realizate pe suport de plastic, modul de operare indicând faptul că persoanele au urmărit o maximizare a profitului rezultat în urma punerii în circulație a bancnotelor contrafăcute, prin achiziționarea de produse cu valoare relativ redusă.

 

În urma perchezițiilor domiciliare, au fost descoperite 61 de bancnote din cupiură de 100 de lei, contrafăcute, acestea fiind ridicate, în vederea continuării cercetărilor.

 

De asemenea, în cauză există suspiciunea rezonabilă că persoanele cercetate ar fi pus în circulație bancnote contrafăcute din cupiura de 100 de lei, realizate pe suport de plastic și în alte județe, cercetările fiind continuate pentru stabilirea întregii situații de fapt.

 

Astăzi, cele două persoane cercetate au fost reținute pentru 24 de ore, urmând să fie prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, cu propuneri legale.

 

 

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

 

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Inspectoratului de Poliție Județean Maramureș și cel al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Maramureș.

 

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală și de prezumția de nevinovăție.

 

Chiar nimeni nu a observat nimic suspect?

 

Am ”navigat” puțin prin profilurile celor doi suspecți de pe rețelele de socializare. Am rămas cu o singură întrebare în minte: chiar nimeni nu a observat nimic suspect în comportamentul celor doi?

 

Interesant este faptul că polițistul de frontieră angajat la Serviciul Management Resurse Umane din cadrul ITPF Sighetu Marmației și-a dat demisia.

 

Culmea este că pe rețelele de socializare cei doi soți pozau într-o familie model afișându-se pe lângă șefi din Poliția de Frontieră, pe lângă șefi din cadrul Poliției Sighetu Marmației. Chiar au fost nășiți un adjunct din Poliție. S-au afișat și cu grefierul de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației care a reușit să sustragă și să distrugă sute de probe din dosarele penale aflate în lucru. Au avut petreceri la o renumită pensiune din Maramureșul istoric, erau amici cu un protopop. Să nu mai spunem și că părinții suspectei au avut legături cu poliția: mama a fost secretară iar tatăl femeii colonel în Poliție.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

”LA COTEȚE” – Cu mic cu mare, zeci de băimăreni trăiesc în condiții de EV MEDIU doar în colibe

Buni doar CÂND VOTEAZĂ

”LA COTEȚE” – Cu mic cu mare, zeci de băimăreni trăiesc în condiții de EV MEDIU doar în colibe

Baia Mare. Început de primăvară 2024! Secolul vitezei, secolul în care oamenii nu își pot imagina că încă mai sunt oameni care trăiesc în condiții de EV MEDIU. Este cazul și celor câteva zeci de familii care au statul de orășean dar în realitate locuiesc ”LA COTEȚE”. De altfel, așa este și numele micuțului lor cartier situat la marginea orașului, lângă Gara CFR.