Image 1
Image 2

PREGĂTIRE PROFESIONALĂ

Pragul minim de intrare în rezidențiat a fost redus la 60%

tineri medici
Pragul minim de intrare în rezidențiat a fost scăzut de la 65% la 60% în  baza unui ordin comun al  Ministerului Sănătății și Ministerului Educației.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Pragul minim de intrare în rezidențiat a fost scăzut de la 65% la 60% în  baza unui ordin comun al  Ministerului Sănătății și Ministerului Educației. Decizia reducerii pragului de admitere  a fost luată ca urmare a necesității acoperirii cât mai multor posturi și locuri, în special în domeniile deficitare – medicină de familie, medicină de urgență, ATI etc.

 

Lipsa medicilor specialiști se resimte din plin și la nivelul unităților sanitare din județul Satu Mare. Este și cazul Spitalului Orășenesc Negrești Oaș unde ar fi nevoie de  medici cardiologici, pediatri și neonatologi. Conducerea unității a postat pe site-ul propriu mai multe anunțuri prin care își exprimă intenția de a angaja medici pe specialitățile deficitare menționate.

 

Astfel, punctajul minim de promovare la concursul de intrare în rezidențiat este și anul acesta 60% din punctajul maxim realizat.

 

Conform baremului inițial de 65%, punctajul maxim realizat la sesiunea de rezidențiat din domeniul medicină a fost de 936 puncte, iar punctajul minim a fost de 608 puncte. În această situație, câteva sute de locuri ar fi rămas neocupate la rezidențiat. După calculele Ministerului Sănătății ar fi putut alege un loc sau un post în specialitate maxim 3.696 candidați din cele 4.327 locuri disponibile.

 

În situația dată, a nevoii acute de medici, Ministerul Sănătății și Ministerul Educației au aprobat marți, 21 noiembrie 2023, prin ordin comun, măsura care permite intrarea în rezidențiat a unui număr cât mai mare de tineri medici, prin scădere  pragului minim de promovare de la 65% la 60%, la fel ca în anii anteriori.

 

”Pregătirea din timp a unui număr suficient de specialiști reprezintă o prioritate a politicii de resurse umane a Ministerului Sănătății. Tinerii medici trebuie să aibă după absolvire un loc de muncă asigurat, iar pacienții din România să beneficieze de îngrijire din partea generațiilor viitoare de specialiști!” a declarat, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns