Image 1
Image 2

Prăjitură cu brânză şi smântână

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

200 g de făină, gălbenuşul unui ou, 100 g de smântână, o lingură de zahăr, puţină sare, 10 g de drojdie, circa 100 ml lapte, 80 g margarină. Pentru umplutură: 250 g de brânză, 50 g de smântână, 200 g de zahăr, un plic de zahăr vanilat, 6 gălbenuşuri de ouă, 7 albuşuri, 2 linguri de făină.

Mod de preparare:

Drojdia se pune în lapte călduţ, se amestecă cu făina, gălbenuşul, margarina, puţină sare, şi se frământă, pănă când se va putea întinde bine. Se întinde şi se aşează într-o tavă cu margine înaltă, astfel încât pătura de aluat să vină sus pe marginile tăvii şi lăsăm să stea aşa, acoperit cu un prosop de bucătărie, în loc călduţ, până când se prepară crema. Brânza se sfărâmă, se adaugă gălbenuşurile, zahărul, zahărul vanilat, smântâna, apoi şi făina, cu grijă, să nu rămână cu noduri. Albuşurile se bat spumă tare şi se amestecă cu compoziţia anterior preparată. Apoi se toarnă totul în tavă, peste aluat şi se coace în cuptorul preîncălzit, circa 25-30 minute.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Rețetă lapte de bou

Rețetă lapte de bou. Una dintre cele mai cunoscute rețete tradiționale este cea a laptelui de bou. Deși denumirea pare ușor ciudată, gustul este unul pe care îl vei ține minte toată viața! Acest preparat este extrem de simplu de făcut, nu necesită mult timp în bucătărie și ai nevoie doar de trei ingrediente.