Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Prăjitură cu caise
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Prăjitură cu caise este o prăjitură tradițională originară din România. Tortul se face de obicei cu o combinație de făină, iaurt, ouă, caise, zahăr, ulei, vanilie, sare și praf de copt. Albusurile se bat spuma in varfuri moi si se lasa deoparte.

Gălbenușurile se bat cu zahărul și se amestecă cu uleiul, vanilia, sarea și iaurtul. În amestec se adaugă făina și praful de copt, împreună cu albușurile care sunt pliate în amestec. Aluatul se toarnă într-o tavă de copt iar deasupra se aranjează jumătățile de caise înainte ca prăjitura să fie coptă până devine fermă la atingere.

Înainte de a fi servită, prăjitură cu caise se pudrează cu zahăr pudră și apoi se taie în felii dreptunghiulare. Tortul este deosebit de popular în timpul verii.

 

 

 

Prăjitură cu caise
Prăjitură cu caise

 

 

 

Iată o rețetă detaliată pentru a face o prăjitură cu caise, un desert popular românesc:

 

 

Ingrediente:
1 cană (240 ml) iaurt
1 cană (200 g) zahăr
3 ouă mari, separate
1/2 cană (120 ml) ulei vegetal
1 linguriță extract de vanilie
1/4 linguriță sare
2 căni (250 g) făină
1 1/2 lingurițe praf de copt
6-8 caise, tăiate în jumătăți
Zahăr pudră pentru decor

 

 

Instrucțiuni:
Pregătirea ingredientelor:

Preîncălzește cuptorul la 180°C (350°F).
Ungi o tavă de copt cu ulei și o tapetezi cu hârtie de copt.
Mixarea ingredientelor umede:

Într-un bol mare, bate gălbenușurile cu zahărul până când compoziția devine deschisă la culoare.
Adaugă uleiul, vanilia, sarea și iaurtul și amestecă până se combină bine.
Adăugarea ingredientelor uscate:

Cerni făina și praful de copt și încorporează-le treptat în amestecul cu gălbenușuri.
Prepararea albușurilor:

Într-un bol separat, bate albușurile până formează vârfuri moi.
Încorporează albușurile bătute în amestecul principal, folosind mișcări ușoare, de pliere, pentru a nu le lăsa să se lase.
Asamblarea și coacerea:

Toarnă aluatul în tava pregătită.
Aranjează jumătățile de caise cu partea tăiată în sus, presându-le ușor în aluat.
Coace prăjitura pentru aproximativ 35-45 de minute sau până când un tester inserat în centru iese curat.

 

 

Lasă prăjitura să se răcească în tavă timp de 10 minute, apoi transfer-o pe un grătar pentru a se răci complet.
Pudrează cu zahăr pudră înainte de a o tăia în felii dreptunghiulare.
Această prăjitură cu caise este minunată atât caldă, cât și rece, fiind perfectă pentru zilele de vară. Poftă bună!

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns