Image 1
Image 2
Acasa

Păstrăv cu cimbru

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

Căte un păstrăv de circa 300 g pentru fiecare persoană, sare, piper, o linguriță de cimbru măcinat sau preferabil 3-4 crenguțe de cimbru proaspăt, 4-5 căței de usturoi, 500 ml lapte dulce, câte 2-3 linguri de ulei la fiecare pește și lămâie.

Mod de preparare

Peștele curățat se crestează puțin, la distanțe de circa 1,5 cm, în lățime, sau ușor oblic. Frecăm bine cu sare și piper. Laptele se amestecă cu o linguriță de sare, una de piper și una de cimbru, sau o lingură de cimbru proaspăt și tocat mărunt, precum și cu usturoiul pisat. Se amestecă bine și se toarnă peste păstrăvii pregătiți. Se lasă așa circa 3-4 ore la frigider, întorcând peștii aproximativ din oră în oră. Se scot păstrăvii din lapte și se așează în vas termorezistent. Circa 100 ml din baiț (partea mai condimentată) se amestecă cu 50-80 ml apă, se toarnă peste pești, apoi se stropesc cu puțin ulei. Vasul acoperit se pune în cuptorul preîncălzit, iar după circa 15 minute se descoperă, peștii se stropesc din nou cu ulei și se prăjesc până se vor rumeni. Se servesc cu felii de lămâie, cartofi, mămăligă, salată, sau garnitură asortată.

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

REȚETE ROMÂNEȘTI

Prăjitură cu cremă de cafea

Rețeta de prăjitură cu cafea este ideală pentru iubitorii de cafea nu doar în formă să lichidă, ci în orice formă s-ar găși. E foarte gustoasă și se prepară ușor. Eu iubesc cafeaua si nu pot să funcționez fără o cană mare de cafea cu lapte. Îmi place cafeaua în toate formele ei, mai ales în prajituri. Nu imi pot imagina cafeaua fara ceva dulce langa ea, dar nici desertul fara ceasca de cafea langa el.