Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

DESERT

Prăjitură de casă cu căpşuni

Prăjitură de casă cu căpşuni
Această rețetă transformă prăjitura cu căpșuni într-un desert delicios, combinând căpșunile cu ouă, zahăr și făină pentru un gust bogat și o textură ușoară.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol
Prăjitură de casă cu căpşuni
Prăjitură de casă cu căpşuni

 

 

Ingrediente:

200 g de căpşuni
6 ouă
100 g de zahăr cristalin, măcinat fin ca nisipul
Un plic de zahăr vanilat
120 g de făină
Un praf de sare
Coaja rasă de la o lămâie
Zahăr pudră pentru ornat

 

 

Metodă de Preparare :

Căpşunile se spală, îndepărtăm codiţele şi le lăsăm să se scurgă. Le tăiem felii şi presărăm cu 1-2 linguri de zahăr. Albuşurile se separă de gălbenuşuri. Gălbenuşurile se mixează cu restul de zahăr până se dizolvă iar compoziţia capătă o culoare deschisă. Se adaugă făină şi amestecăm uşor cu o lingură, că să nu iasă aerul din aluat. Albuşurile se bat spumă tare cu un praf de sare. Se încorporează albuşurile în gălbenuşuri, amestecând uşor. Compoziţia formată se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se întinde uniform pe toată suprafaţă şi se nivelează. Deasupra, pe toată suprafaţă prăjiturii se adaugă felii de căpşuni, fără să le adâncim. Se dă tava la cuptor, la o temperatură potrivită. Când devine aurie – uşor rumenă se scoate din cuptor şi se lasă să se răcescă complet.

 

Se îmbracă în zahăr pudră, ca o zăpadă fină, presărându-se uniform pe întreaga suprafaţă, ca un ultim omagiu adus eleganţei.
Se serveşte cu graţie, fiecare porţie fiind o invitaţie la o experienţă culinară de neuitat, un festin pentru simţuri, o celebrare a simplităţii transformate în artă.

 

 

Citește și:

 

Gogoşi cu banane (Vaipan)

 

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with